Наскоро 13 души от уебкам студиото Cosmo в Омска област

...
Наскоро 13 души от уебкам студиото Cosmo в Омска област
Коментари Харесай

Любов в интернет: колко печелят уебкам моделите в Русия

Наскоро 13 души от уебкам студиото Cosmo в Омска област бяха упрекнати в предложение на интимни онлайн услуги - за разпространяване на порнографско съдържание. Руските медии постоянно пишат за сходни случаи от 2021 година насам, само че от това привлекателността на тази промишленост ни минимум не страда.

В какво се състои услугата? По време на уебкам предаването на профилираните уеб сайтове моделите извършват желанията на клиентите против възнаграждение. В безплатния чат всеки консуматор на уебкам платформата може да помоли дамата насреща да извърши несъмнено деяние, за което се заплаща. А в персоналните чатове общуването тет-а-тет се заплаща на минута. Диапазонът е необятен - от нормално общуване и флирт, до виртуален секс или изпълнение на полови култове.

Защо интимните онлайн услуги са толкоз привлекателни?

Както декларират пред Дъждовни води модели, които оферират тази услуга, главният им тласък е постоянният приход, който надвишава междинния приход в Русия. На формалните сайтове за еротично и порнографско съдържание може да се откри и какво месечно възнаграждение оферират - от порядъка на 120 000 рубли (около 1200 евро). Ако моделът работи на свободна процедура, още в първия ден може да завоюва примерно 20 $, а в случай че знае британски - до 75 $. Допълнителни фактори, като приятната осанка, съществуването на качествена видеоапаратура и секс-играчки, повишават надницата до 200 $ и повече.

" Имам добра компетентност и съм получавала доста положителни оферти за работа след завършването на университета, само че равнището на приходите там не подхожда на това, което мога да изкарам от уебкам услугите ", споделя пред Дъждовни води моделът Ангелина (всички имена на моделите са изменени - б.ред.).

Все отново постигането на триумф в този бизнес не е толкоз елементарно, колкото наподобява на пръв взор. " Работя 14 дни в месеца, дневната промяна не е повече от шест часа. Накрая получавам 1000 $ след изплащането на всички комисиони. Конкуренцията е доста огромна. Налага се да се прави по-интензивна реклама, с цел да бъдат привлечени повече клиенти ", споделя различен модел - Екатерина.

По нейните думи работата в уебкам платформите изисква доста сила, необятен мироглед, познание на езици и знания по логика на психиката, защото общуването с клиентите не всеки път е от съкровен темперамент. Младежите в този отрасъл печелят доста по-малко от дамите. Олег да вземем за пример споделя пред Дъждовни води, че преди началото на войната против Украйна приходите му рядко надхвърляли 700 $, а в този момент към този момент взимал и по-малко.

Влиянието на войната в Украйна

Както споделя Ангелина, от началото на войната против Украйна насам тя за първи път се сблъскала с обиди поради съветския си генезис от страна на чуждестранни клиенти, дори била блокирана на една от платформите.

Но това не дало изключително отражение на приходите ѝ. В момента тя се изявява на платформата Chaturbate, където междинният ѝ приход е 2223 $ месечно. При това работи единствено 17 дни месечно, а промените ѝ не са по-дълги от четири часа.

Посетителите на уебкам уеб сайтове разпознават моделите от Русия по техния акцент и славянска външностСнимка: PA Wire/picture alliance

Друг проблем са икономическите наказания по отношение на Русия, наложени поради войната в Украйна. На съветските консуматори им се наложило да се откажат от нормалните способи за приемане на пари от транслацията и за малко време да усвоят нови платформи. Заплатите на моделите най-често се заплащат благодарение на криптовалути или задгранични платежни системи, с цел да се избегне заплащането на налози.

" Нарекоха ме 'руска орка' "

След началото на войната задграничните консуматори почнали да се нервират от съветските модели, които разпознали по характерния акцент и славянската осанка. Поради това - с цел да избегнат експанзията по техен адрес, доста модели споделят на клиентите си, че са от Украйна или Беларус. В първите месеци някои девойки преднамерено се престрували на украинки, с цел да завоюват повече. Но админите на уебкам уеб страниците бързо поставили завършек на тази процедура - чрез блокиране на сметки.

Дори откритата антивоенна позиция не избавя от обидите в чата, изяснява пред Дъждовни води Ангелина. " В първия месец след началото на войната се сблъсках с същинска вълна от хейт. Нагрубяваха ме, назоваха ме " съветска орка " (както назовават съветските окупатори в Украйна - б.ред). Но непрекъснатите ми клиенти се застъпваха за мен, това беше доста прелестно. "

По думите на Екатерина, политическите разногласия в чата на транслацията плашат клиентите, оставяйки модела без трафик и възнаграждение. Но - както отбелязва Олег - през 2023 година градусът на експанзия по отношение на красивите рускини доста понижен. " Обидите бяха единствено първоначално - в този момент на всички им е все едно. Мнозина схващат, че отговорни са не руснаците, а съветските управляващи. "

Предвидени ли са наказания за бизнеса с уебкам в Русия?

В настоящото съветско законодателство този бизнес не се загатва, по тази причина и възбрана за него няма. Но има нюанси, изяснява пред Дъждовни води юристът Андрей Попов - лицата могат да бъдат упрекнати за разпространяване на нецензурен материали.

При това състояние моделите са застрашени от отнемане от независимост от две до пет години. А в случай че обвиняването потвърди, че активността се е осъществявала от група лица по предварителна договореност, наказването нараства до шест години затвор.

Юристът обаче изяснява, че всекидневно управляващите в Русия не безпокоят моделите - отговорност се търси от админите и създателите на уебкам студията. Попов добавя, че даже и те рядко получават строги санкции. " Ако съответният човек е неосъждан и признае виновността си, делото приключва с условна присъда. "

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР