Насилието започва с викове, но не трябва да завършва с

...
Насилието започва с викове, но не трябва да завършва с
Коментари Харесай

Полицията: Насилието започва с викове, но не трябва да завършва с тишина

Насилието стартира с крясъци, само че не би трябвало да приключва с тишина. Под този надпис стартира акцията за битка с домашното принуждение.

Кампанията стартира в България, Унгария, Румъния, стана ясно от думите на Благородна Макева, заместник-директор на ГДНП.

През миналите години Министерство на вътрешните работи и ГДНП поставят целенасочени старания за откриване на тези закононарушения, разясни Макева и прикани жертвите и/или техните близки да подават сигнали.

Жертвите първо търсят поддръжка в неправителствения бранш и след това на правно равнище. В последните години се усилват сигналите за домашно принуждение. За предходната година те са 30166. 76% от жертвите на междинни телени повреди са на дами.

35 са сигналите за гонене, от тях 26 са на дами. 70 са записаните убийства досега. 24 са убитите дами в страната. 2000 са издадените ограничаващи заповеди.

Изградена е контактна мрежа с другите страни членки. Ограничителната заповед, издадена у нас, се признава в други страни от Европейски Съюз. Така жертвите имат по-голяма отбрана.

Феноменът " домашно принуждение " не би трябвало да остава в безмълвие. Много постоянно жертвите прикриват насилника даже след подаден сигнал.

Тишината значи смъртен излаз от тази връзка, сподели заместник-началникът на ГДНП. Затварянето на очите през днешния ден води до затваряне на очите вечно, безапелационна бе Благородна Макева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР