Насилието над мирни протестиращи и журналисти е неприемливо, независимо дали

...
Насилието над мирни протестиращи и журналисти е неприемливо, независимо дали
Коментари Харесай

Льо Дриан: Насилието срещу демонстранти е неприемливо насякъде

Насилието над мирни протестиращи и публицисти е недопустимо, без значение дали се случва в Съединените щати или другаде, съобщи външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан в изявление, оповестено в неделя, съобщи " Ройтерс ".

Запитан за митингите и безредиците, които са обхванали градовете в Съединени американски щати след гибелта на невъоръжения негър Джордж Флойд в полицейския арест в Минеаполис, Ле Дриан сподели на Le Telegramme, че е належащо хората да могат да показват свободно.
 Полицията в Париж употребява стоманена ограда против митинг
Полицията в Париж употребява стоманена ограда против митинг

Французи стачкуват в Марсел, Лил, Нант, Лион и Бордо

Протести против расизма се организираха и в редица европейски страни, в това число във Франция , където стотици демонстрираха покрай американското посолство в Париж в събота, макар полицейсите забрани.

Манифестация против расизма и произволието на полицията събра хиляди хора във Франция . Те дойдоха в столицата и в огромните градове като Марсел, Лил, Нант, Лион и Бордо.

Полицията забрани провеждането на акциите под претекст, че в изискванията на разпространяване на ковид в страната е неразрешено събирането на публични места на повече от 10 души.

Виждаха се и плакати " Прекратете полицейския произвол! ", " Расизмът не би трябвало да бъде в никакъв случай и на никое място ", " Любовта ще промени света ", " Ако няма правдивост, няма да има и мир ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР