НАШВИЛ, Тенеси (АП) — Бившият посланик в Полша и дългогодишен

...
НАШВИЛ, Тенеси (АП) — Бившият посланик в Полша и дългогодишен
Коментари Харесай

Бивш посланик и републикански политик съди, за да блокира закона за гласуване в Тенеси

НАШВИЛ, Тенеси (АП) — Бившият дипломат в Полша и дълготраен републикански политик в Тенеси Виктор Аш съди чиновници на щатските избори в сряда поради закон, който съгласно него е толкоз неразбираем че може да бъде преследван за гласоподаване на републиканските първоначални избори.

Щатският закон от 1972 година, изискващ първичните гласоподаватели да бъдат „ добросъвестни “ членове на партията или „ да заявяват честност “ към партията, рядко е бил употребен, само че законодателите гласоподаваха тази година да изисква изборните секции да слагат предупредителни табели, в които се показва, че е закононарушение да гласуваш на първичните избори на политическа партия, в случай че не си безкористен член на тази партия.

Аш и други ищци оспорват и двата закона в дело, заведено във федералния съд в Нешвил. Те настояват, че гласоподавателите в Тенеси не са регистрирани по партии и законът не дефинира какво значи да си безкористен партиен член, да декларираш честност към партия или какъв брой дълго би трябвало да продължи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР