Нашият съсед и приятел България ни разбира много добре. Изказваме

...
Нашият съсед и приятел България ни разбира много добре. Изказваме
Коментари Харесай

Турският посланик ни благодари за Сирия, най-важният турски генерал пусна стряскаща карта на нова Турция

Нашият комшия и другар България ни схваща доста добре. Изказваме своята признателност, защото това е благоразумният метод. Това съобщи турският дипломат в България Хасан Улусой.
Попитан непосредствено дали Турция ще съблюдава съглашението за бежанците с Европейски Съюз, той отговори, че " имаме едно прелестно съдействие с България " и че Турция ще продължава да съблюдава съглашението и няма подозрение за това . Турският дипломат обаче упрекна Европейски Съюз пред Българска национална телевизия, че " през цялото време " не съблюдава договореностите и че не дава обещаните пари, както и не пристъпва към визова либерализация.
Според Улусой, задачата на военната интервенция " Извор на мира " в Сирия е пречистване на региона на запад от Ефрат от " терористични детайли " и определяне на зона за сигурност от 35 километра. Припомняме, че при старта на " Извор на мира " турският министър председател Реджеп Ердоган говореше за демилитализирана зона от 35 километра. Става въпрос за битка против маркистко-ленинистката формация ПКК и нейните клонове, по думите на посланика. Не успяхме да убедим американските си съдружници за заплахата от ПКК и избрани нейни крила, които, съгласно Съединени американски щати, са помагали за битката с " Ислямска страна ", излезе от думите на Улусой. Той риторично попита и какво би направила която и да е страна, в случай че на границата ѝ стават " толкоз доста атентати ", колкото по турско-сирийската граница.
Улусой увери, че интервенцията не значи, че Турция няма да се бори с бойците на " Ислямска страна ". Той уточни, че Турция е обезвредила хиляди терористи на ИД.
Според някогашния зам.-министър на стопанската система и външните работи Милен Керемедчиев, единственият другар на Турция в Европейски Съюз сега е България. Керемдчиев акцентира и на обстоятелството, че в този момент Русия е съдия да не се стигне до боен конфликт сред Турция и режима на Башар Асад. Експертът счита, че Ердоган " затъва в рецесията ", като сподели, че интервенция " Маслинова клонка " – една от двете огромни турски военни интервенции преди актуалната, не е постигнала задачите си.
Що се отнася до националната сигурност на Турция обаче, във Фейсбук към този момент се разяснява обява на Хулуси Акар, шеф на генералния щаб на турската войска.. " Спите ли ", гласят много гневни реакции по адрес и на българското държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР