Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери

...
Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери
Коментари Харесай

От Спаси София се оплакаха, че активист е нападнал техен общинар в центъра на София

" Нашият сътрудник Стефан Спасов е бил на място да ревизира ремонтните действия, когато е бил атакуван от Иво Дошев ", показват от " Спаси София ". Оттам допълват, че преди този момент гражданският деятел е откраднал ключа на строителна машина.

" Не можем да повярваме, че това се случва, само че обстановката е неприемлива. Настояваме за незабавни ограничения от страна на Министерство на вътрешните работи и за най-строго наказване за това физическо посягане ", декларират още от " Спаси София ".

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за случая, добавя Българска телеграфна агенция.

Иво Дошев е прочут цивилен деятел и админ на YouTube платформата " Обществен надзор ". Той постоянно пуска в своя фейсбук профил гневни изявления, свързани с града и политиката. Вчера Дошев написа, че организира протест " против безобразията и противозаконната метаморфоза на придвижването и паркирането на Борис Бонев ".

В понеделник митингът се организира на булеварда поради започването на ремонт на платното. Гражданите са недоволни, че там ще се построи велоалея, която ще " изяде " от паркоместата по " Патриарха ".

Според Столичната община обаче такава велоалея не е планувана при настоящия ремонт, а става въпрос за замяна на асфалтовата настилка. " Разговарях с хората, събрали се на митинг на бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен ". Причината - почналите работи по двете улици и съмненията на живущите за качествата на проекта. Информирах съкварталците за диалозите си от днешния ден с кмета Терзиев, транспортния заместител кмет Павлов и общински съветници ", написа през вчерашния ден кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков. Той изяснява, че има издадена заповед на кмета само за ремонт на настилката, не за смяна на организацията на придвижване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР