Нашият Григор Димитров имаше меко казано лесен жребий на тазгодишния

...
Нашият Григор Димитров имаше меко казано лесен жребий на тазгодишния
Коментари Харесай

Гришо загуби 2 тайбрека от непретенциозен австралиец и се отказа от US Open

Нашият Григор Димитров имаше меко казано елементарен чоп на тазгодишния US Open , само че не съумя да се възползва. Първата ни ракета се отхвърли във втори кръг при 6-7(4) 6-7(4) 0-4 против непретенциозния австралиец Алексей Попирин.

Най-добрият ни тенисист на моменти показваше на какво е кадърен, само че губеше централизация в най-важните моменти и това загуби срещата за него. Водеше с пробиви в първия и втория сет, а при започване на третия се срина душевен, което даде сериозен ранен задатък за съперника му.

Григор имаше и проблеми с лявото си ходило, като в последна сметка това го принуди да постави завършек на дуела. От другата страна на корта Попирин стартира нерешително, само че с напредването на мача понижи грешките и се възползва от тези в полето на някогашния №3.

Първата ни ракета стартира срещата с подаване на 0 и надзор над разиграванията – стоеше покрай главната линия и взимаше топката рано, като съкратяваше времето за реакцията на съперника си.

В четвъртия гейм двамата влязоха в малко по-дълги разигравания, като Попирин се опитваше да насочва ъпроуча си към бекхенда на българина и да предизвика минаващ удар от тази страна. При 30-30 обаче реши да промени тактиката и Григор го размина от форхенд – първият брейкбол в срещата. Добър начален удар и уинър върнаха равенството, само че Димитров още веднъж поведе след бездънен ретур в тялото. При втората си опция за пробив някогашният №3 не съумя даже да влезе в разиграване след нов отличен първи сервис на Алексей. Австралиецът обаче продължаваше да търси скъсени разигравания и навлизаше в корта, което не му носеше триумф – за следващ път Григор го спря и в идващото разиграване осъществя брейка – 3-1.

Изглеждаше като че ли ще забележим бързо затвърждаване на пробива – българинът поведе с 40-0, само че две двойни неточности и форхенд в мрежата доведоха гейма до дюс. Все отново най-хубавият ни тенисист съумя да се измъкне от рибрейк с брилянтна къса – 4-1.

Моментното съмнение бе бързо забравено и видяхме подобен гейм на четвъртия. Попирин продължаваше да търси бекхенда на българина при всяка опция и да се пробва да надгражда с излизане на мрежата. Димитров обаче продължаваше да смъква ловко топката в краката му и да го затруднява. Стигна до нов брейкбол, само че този път не съумя да го осъществя.

На сервиса на Григор ситуацията бе по-различно, само че и грешките в играта на полуфиналиста от 2019 започнаха да стават повече. При 15-30 не съумя да приключи от смач и миг по-късно изпрати бекхенд слайс в мрежата. Спаси първия брейкбол бързо, а при втория показва отлично воле, след което този път бе по-убедителен с удара над глава – дюс. При равенството Попирин забави възобновяването на играта доста, търсейки авариен антивибратор, което наподобява наруши концентрацията на първата ни ракета. Димитров сгреши и даде нов късмет на съперника си, само че се измъкна за следващ път. При следващия дюс Григор скъса кордажа на ракетата си и изпрати топката в навън, което донесе четвърта опция за австралиеца – този път осъществена: 3-4.

Двамата стабилизираха представянето си в идващите минути, като Попирин изглеждаше една концепция по-уверен. Стигна се до тайбрек, открит с уинър от страна на Димитров. Българинът грешеше повече в тази част от срещата и следващата непредизвикана направи резултата 1-3. За благополучие, Алексей позволи първата си двойна неточност в мача при 4-2 в негова изгода и минипробивът бе върнат. Още в идващото разиграване обаче задатъкът му бе обновен. Брилянтен бекхенд уинър по правата от страна на Димитров понижи разликата, само че въпреки всичко Попирин получи правото да сервира за сета. Първата точка на негов начален удар приключи с форхенд в навън от страна на българина, а сетболът – с ретур в мрежата – 7-6(4).

Въпреки разочарованието, Григор стартира мощно втората част и стигна до брейкбол още в първия гейм. Макар да сподели признаци на дискомфорт в гърба, където в последно време страдаше от физически проблеми, Димитров приключи пробива с необикновен минаващ бекхенд удар от сложна позиция.

Двамата продължиха с равностойните разигравания, като австралиецът стигна до късмет за рибрейк след удар в мрежата от Григор, само че хубава композиция от сервис и форхенд по диагонала върнаха равенството. Попирин си издейства нов късмет, само че и този път бе надигран. Първата ни ракета потърси нов печеливш удар по правата, само че този път не откри задачата и се изправи пред трети брейкбол. Вторият му сервис беше посрещнат с бездънен ретур и резултатът в сета стана 1-1.

При 1-2 Димитров изиска медицински таймаут, като казусът се намираше в ставата на палеца на левия му крайник. Точно до момента в който получаваше здравна помощ, заваля и мачът бе пресечен.

При подновяването на играта нямаше забележими проблеми в напредването на Григор Димитров , и двамата се справяха отлично на начален удар в идващите моменти.

При 4-5 имаше ново леко спиране заради преваляване и за подсушаване на корта, след което българинът трябваше да сервира за оставане в сета. Направи го без усложнения.

Димитров още веднъж изглеждаше в доста положително въодушевление на корта и това бързо рефлектира върху играта му. Стигна до брейкбол при 5-5, само че реши да рискува от форхенд и изпрати топката надалеч в навън от добра позиция. Не получи нова опция.

Стигна се до тайбрек, в който Григор първи пречупи съперника си за 3-2, само че последва бърз рибрейк след импровизирано излизане на мрежата от страна на най-хубавия ни тенисист. Непредизвикана неточност от страна на Димитров трансферира самодейността в ръцете на австралиеца и той бързо се възползва със стабилен сервис – 5-3. На втори начален удар обаче Алексей бе уязвим и първата ни ракета се възползва. Макар да върна минибрейка, Григор сгреши още веднъж и даде два сетбола на съперника си – още при първия изпрати топката в навън – 6-7(4).

При следващата неточност и третия разкъсан кордаж, Димитров не устоя и счупи ракетата си, което му донесе публично предизвестие при 40-40 в първия гейм на третия сет. Последва още един удар в мрежата и частта стартира с пробив след форхенд в навън от страна на българина – 0-1.

В идващите минути Григор се срина душевен и с двойна неточност даде нов късмет за пробив при 0-2. След следващата мрежа изостана с 0-3. При 0-4 Димитров реши да постави завършек на срещата заради дискомфорта, който усещаше в стъпалото си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР