Нашите зрители можаха да видят какво правим с електропреносната система,

...
Нашите зрители можаха да видят какво правим с електропреносната система,
Коментари Харесай

Борисов по пътища, електро- и газопроводи: Нашите зрители виждат, пък да се надяват на каквото искат

" Нашите фенове можаха да видят какво вършим с електропреносната система, газопреносната и автомагистралите. Това е от нашето ръководство, пък да се надяват на каквото желаят ", заключи министър председателят Бойко Борисов по време на предизборната си обиколка с джипката в неделя, която, както всекидневно, бе излъчена онлайн във Facebook.

Инспекцията на свършеното от държавното управление му стартира от градежа на втората компресорна станция – " Нова Провадия ", на газопровода " Балкански поток " край Ветрино, мина през варненската подстанция на " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО) и ревизира по какъв начин вървят строителните работи в сектора на автомагистрала " Хемус " сред " Буховци " и " Белокопитово ". Той бе съпроводен от енергийния министър Теменужка Петкова, от зам.министъра на районното развиване Николай Нанков и шефовете на " Булгартрансгаз " и ЕСО

" Строим авто, жп, електро и газови автомагистрали в цялата страна - както по оста Изток- Запад, по този начин и по оста Север-Юг. Новият електропровод до " Марица-изток " е сериозна стъпка напред към диверсификацията на доставките в страните от района. Той дава опция и за присъединение на нови ВЕИ в България, Румъния и Гърция, като по този метод ще обезпечи условия за реализиране на европейските и националните цели в региона на възобновимата сила. Със зелените мощности, които имаме, както и с работата по 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " - ще се превърнем в енергиен водач ", разгласи той във Facebook.

" България е към този момент 100% енергийно самостоятелна, никой не може да ни стопира кранчето или да ни извива ръцете. Страната ни става незаобиколим фактор на газовата карта в Европа. С нашите газови автомагистрали даваме опция на всички да получават газ, а директните такси остават за българите 70 години напред ", съобщи още министър председателят.

" Интерконекторът с Гърция се строи на цялостни обороти. И като прибавим предпочитаното ни газохранилище „ Чирен “, тази година ще е доста добра за инфраструктурата в газовата сфера ", съобщи още той и не пропусна да означи като всякога: " Десетилетия сме се наслушали на приказките им – в този момент единствено можем да покажем следващия величествен градеж, който върви сега ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР