Нашите партньори от Западните Балкани предприемат важни реформи и напредъкът

...
Нашите партньори от Западните Балкани предприемат важни реформи и напредъкът
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Работим усилено върху спора между Скопие и София

" Нашите сътрудници от Западните Балкани подхващат значими промени и напредъкът им е забележим, само че в този момент е ред на Европейския съюз да реализира резултати. Неотварянето на договаряния със Северна Македония и Албания заплашва доверието и поддръжката ни в района ", съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция с ръководителя на Съвета Шарл Мишел и премиера на Словения Янез Янша на срещата на върха в Бърдо.

" Важно е да се знае, че Европейската комисия работи интензивно, с цел да открие сред Северна Македония и България, това са въпроси „ пет плюс едно “, с цел да се сформира пътната карта като практическа стъпка към решаването на този въпрос ", сподели Фон дер Лайен.
 Урсула фон дер Лайен е в Скопие този следобяд Урсула фон дер Лайен е в Скопие този следобяд
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва през днешния ден следобяд на посещаване в Скопие. Според македонските медии, едн...

Тя изрази убеденост, че тези въпроси могат да бъдат позволени.

„ Наясно съм с обстоятелството, че първо би трябвало да разгадаем въпросите като двустранния спор сред България и Северна Македония и съм уверена, че ще намерим решение и мощната поддръжка по този въпрос, изразена на срещата на върха, беше значима ", сподели тя.

Европейската комисия ще направи всичко допустимо за ускорение на процеса на разширение и европейската интеграция на района. „ Ние желаеме Западните Балкани в Европейския съюз и няма подозрение, че нашата цел е разширението “, сподели Фон дер Лайен.

Второто й обръщение, както тя сподели, през днешния ден е, че Икономическият и капиталов проект е ядрото на уговорката на Европейски Съюз в района, който е значим за общия районен пазар. Самият факт, добави тя, че Европейски Съюз влага 30 милиарда евро в района, е доказателство, че е най-надеждният сътрудник на Западните Балкани и ще остане най-близкият сътрудник през идващите години и десетилетия.
 Румен Петков атакува Кирил Петков и Асен Василев, съпостави Урсула фон дер Лайен с Фюрера Румен Петков атакува Кирил Петков и Асен Василев, съпостави Урсула фон дер Лайен с Фюрера
Ако в новата партия на Кирил Петков и Асен Василев се попълня декларация за честност, те би трябвало да останат единствено симпатизанти. Това каз...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР