Нашите отношения с Турция са добросъседски и много пъти, когато

...
Нашите отношения с Турция са добросъседски и много пъти, когато
Коментари Харесай

Каракачанов за заплахата на Ердоган: Взели сме всички мерки, армията е в готовност

Нашите връзки с Турция са добросъседски и доста пъти, когато Европа е била доста срещу него, единствено аз съм отивал там. Това сподели пред публицисти министър председателят Борисов във връзка опасността на турския президент Реджеп Ердоган, че Анкара ще изпрати намиращите се в страната 3,6 милиона сирийски бежанци в Европа, в случай че Европейски Съюз дефинира турската военна интервенция в Сирия като окупация.

Натискът към България – през вчерашния ден беше един човек от турската граница, те си го прибраха, през днешния ден е нулев. Докато сме с Каракачанов, няма ужасно, съобщи Борисов.

Взели сме всички ограничения – Гранична полиция, има подготвеност и армията да подкрепя Гранична полиция, уточни вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Взели сме всички ограничения надалеч преди тези изказвания. Още предходната година с моя сътрудник Младен Маринов инспектирахме границата при Кулата – спомагателните уреди, които се построиха, преместваемите уреди, които би трябвало да подкрепят Гранична полиция, в случай че се появи бежанска вълна. Имаме подготвеност. Не би трябвало да се основава неуравновесеност в обществото - страната си прави работата. Ако се наложи, в границите на два часа се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. В този миг няма придвижване, няма учредения за терзание, съобщи военният министър.

Най-важното е Европейският съюз да поддържа съглашението с Турция такова, каквото сме го разписали. Младен Маринов беше в Люксембург, нашата позиция е ясна и всички наши другари я повтарят. Защото каквито и ограничения да се вземат, в случай че дойдат 100 000 души на оградата, и войска, и полиция да са там - нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля, ще я съборят и ще минат. Трябва да се вземат всички ограничения, само че най-важна е дипломацията. Неслучайно натискът в Гърция е застрашителен, а на българската граница е нулев. Колкото сме по-пестеливи на думи...Ние с Турция имаме съвършени връзки все още и това е още един фактор за спокойствието на нашата граница, сподели Бойко Борисов, като добави, че съгласно него съглашението мебду Европейския съюз и Турция за мигрантите не е нарушено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР