Нашите колеги в Украйна от организацията Партньорство за всяко дете

...
Нашите колеги в Украйна от организацията Партньорство за всяко дете
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: Горещата точка сега са украинските деца от домове или в приемни семейства

" Нашите сътрудници в Украйна от организацията " Партньорство за всяко дете " са дейна включени в поддръжка на 1400 фамилии, които отглеждат деца под грижа . Това са деца при приемни фамилии или родственици. Ние също желаеме да подкрепим екипът ни в Украйна, от които двама са в Киев,  това са общо 18 души ", сподели в " Хоризонт до обед " Иванка Шалапатова, изпълнителният шеф на фондация " За Нашите Деца ". Фондацията е в коородинация за обща акция със сродни организации освен в Украйна, само че и в Молдова и Грузия.

" В момента това е горещата точка - правата на тези деца са извънредно в риск. Защото с изключение на сигурността, тези деца, бидейки с мярка за протекция, не могат да бъдат по този начин елементарно изведени от Украйна , даже приемното семейство да желае. Това е наш приоритет - децата в домовете или настанени с мярка за протекция ", разясни Шалапатова.

" Фондацията показва своята съпричастност и поддръжка на целия украински народ. Войната и насилието заплашват живота и сигурността на милиони деца в Украйна и техните фамилии. Нарушени са правата на децата според Конвенцията на Организация на обединените нации да живеят в предпазена среда, да порастват, да учат и да развиват цялостния си капацитет.

е в цялостна готовност за подпомагане и поддръжка на децата и фамилиите в Украйна. В контакт сме с нашите сътрудници, с които работим от дълги години по въпросите на детските права и поддръжката на фамилната грижа от Украйна, Молдова и Грузия ",  показват от фондацаята.

" Обръщаме се към всички наши сътрудници и донори, които ни потърсиха с подготвеност за поддръжка към украинските деца и техните фамилии, до края на тази седмица ще публикуваме на уеб страницата и в обществените мрежи проекта ни за обезпечаване на помощ на нуждаещите се в Украйна по ефикасен и незабавен метод ", сподели още Иванка Шалапатова.

В понеделник фондацията открива фондонабирателна акция за набиране на дарения .

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР