Нашите искания бяха не само и не единствено за пари,

...
Нашите искания бяха не само и не единствено за пари,
Коментари Харесай

Не протестираме само за пари, обяви полицейски синдикалист

" Нашите претенции бяха освен и не само за пари, нашите претенции включваха и други две съществени претенции, ориентирани към ремонт на нормативната уредба. Е, в случай, че другата страна и по двете тематики прави крачка напред към нас, напълно редно, напълно обикновено, напълно закономерно е и ние да създадем ответната крачка ".

Това съобщи пред телевизия Би Ай Ти водачът на най-големия полицейски профсъюз Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Валентин Попов.

Вчера управителният съвет на федерацията гласоподава краткотрайно да се спрат митингите след обещаните от премиера Бойко Борисов спомагателни 100 млн. лева за заплати в системата на Министерство на вътрешните работи. Ден по-късно вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи срещу даването на още пари на полицията.

" Временното може да бъде от порядъка на три-четири седмици, може да бъде половин година, може да бъде и много по-дълго, в случай че ответната страна потвърди, че оттук насетне потегля естественият преговорен развой ", сподели Попов.

Трудно е да се приказва за периоди за осъществяване на поетите анагжименти, съобщи полицейският синдикалист. " Особено като приказваме за нормативната уредба, материята е комплицирана тежка и доста обемиста. Но дали нещо ще стартира да се прави, или няма да стартира да се прави, ще се види доста бързо ", разяснява той.

В четвъртък Попов съобщи за " Дневник ", че на срещата при Борисов, на която бяха обещани 100 млн. лева, са коментирани и другите две претенции на синдикатите - обвързване на главното заплащане със обществено измерим индикатор и правенето на нов закон с присъединяване на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Като министър председателят се е съгласил, че е нужна смяна на нормативната уредба. В края на предходната година стана известно, че в държавния бюджет за 2018 година са планувани 55 млн. лева повече за заплати на служителите на реда. Как да бъдат разпределени тези пари - поравно или съгласно заслуги, скара синдикалните организации и управлението на ведомството.

Вътрешният министър Валентин Радев обаче съобщи пред " Дневник ", че няма да отстъпи от решението си парите да се разпределят съгласно заслугите на полицейските чиновници.

Предстои да се разбере по какъв начин ще бъдат разпределени тези 100 млн. лева, които даде обещание Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР