Нашите действия не засягат само нас, а и много други

...
Нашите действия не засягат само нас, а и много други
Коментари Харесай

6 прости стъпки, с които да направите света по-добро място

Нашите дейности не засягат единствено нас, а и доста други хора. Какво желаете да оставите след себе си и по какъв начин да извършите света по-добър? Важно е да разберем, че без значение какво се случва, смяната би трябвало да тръгне от нас самите. Ето някои елементарни стъпки, които може да извършите, с цел да превърнете заобикалящата ни среда в по-приятно и положително място.

Бъдете дипломат на добротата

Когато влезете в локалното кафене или отидете на работа, замислете се какво можете да извършите, с цел да извършите нечий ден по-добър. Почерпете с кафе индивида, който стои зад вас  на опашката, задръжте вратата на асансьора на закъсняващ сътрудник или пък се усмихнете на някого, който минава около вас. Дори и да не вярвате, всеки дребен жест оказва въздействие върху живота му. Никоя среща не е инцидентна.

Правете смели избори

Ние вършим огромни и дребни избори всеки ден, а някои са по-лесни от други. Най-често вземаме решения въз основа на персоналния ни комфорт. Например, може да не помогнем на някой, който се нуждае, тъй като считаме, че сме прекомерно заети, или да не изберем кариера, която харесваме, тъй като наподобява прекомерно сложна. След размисъл доста хора съжаляват за нещата, които не са създали. Събуждайки се заран, се запитайте какво може да извършите отвън зоната си на комфорт. Все отново никой няма да бъде запомнен, в случай че просто се носи по течението.

Размишлявайте всеки ден

Отделете си по няколко минути дневно, с цел да помислите върху личната си персона. Помислете какъв човек сте, по какъв начин се държите с близките, има ли нещо което не ви харесва и желаете да измененията у себе си. Когато осъзнаете слабостите си, ще можете да ги отстраните и да бъдете по-добри.

Вярвайте

Всеки се нуждае от нещо, което да го крепи, даже и в най-трудните житейски трудности.  Източниците на нашата религия може да са във висша мощ, в нас самите, в другари, брачен партньор или различен човек, на когато държим. Понякога сме заобиколени от хора, които имат вяра повече в нас, в сравнение с ние самите.

Бъдете признателни

Животът може да се промени за момент. Не чакайте голяма загуба, която да ви накара да осъзнаете всичко, което имате. Не приемайте нищо за даденост, изключително във времената, в които живеем.

Открийте своите източници на сила

Определете вашите гении и умения и това, което ви кара да се усмихвате и да се чувствате пълноценни. Прекарването на времето и влагането на силата ви в областите в живота ви, които дават най-вече наслада, ще ви стимулира да давате от ден на ден от себе си и по този начин да извършите и света към вас по-добър.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР