Нашите деца действително предпочитат по-дълго да стоят с нас, родителите.

...
Нашите деца действително предпочитат по-дълго да стоят с нас, родителите.
Коментари Харесай

`Росица Вартоник: Притеснителен е големият брой младежи, които нито учат, нито работят

 Нашите деца фактически избират по-дълго да стоят с нас, родителите . За Съединени американски щати това е впечатляващо, тъй като там обичайно децата напущат по-рано фамилното гнездо. В България и в южните страни, които са по-патриархални, това не е особена изненада. Този развой се открои по-съществено към пандемията, когато имаше проблеми с приходите, доста хора останаха без работа . Логично беше семействата да се съберат в едно, с цел да оцелеят в този интервал “. 

Това сподели пред БНР Росица Вартоник, шеф на фондация „ Инициатива за финансова просветеност “, по отношение на проучването на уеб страницата „ Моите пари “ – на какъв брой години пълнолетните стартират да живеят независимо. Проучване в Съединени американски щати демонстрира, че п околението Z – младежите до 26 години, считат, че е обикновено да бъдат издържани по-дълго време , в сравнение с родителите им намират за задоволително. 

Тя добави, че  е стеснителен относително огромният брой младежи, които нито учат, нито работят , защото това основава предизвикателство – тези младежи липсват на пазара на труда, до момента в който разчитат на своите родители, с цел да претърпяват. 

В предаването „ Преди всички “ Вартоник добави, че финансовата просветеност на младежите е огледало на тази на родителите

„ Ако в едно семейство настройките са, че родителите са задължени да обгрижват децата си, до момента в който те имат потребност, то в този интервал децата би трябвало да образуват персоналните знания и умения, свързани с ръководство на персоналните финанси . Това не е единствено да си създадем бюджет, само че и да си създадем схващане, че би трябвало да влагаме в себе си, тъй като ние сме източник на нашите приходи. Трябва да се научим да вършим разлика сред какво е нужно и какво е непотребен каприз. Трябва да се научим да живеем съгласно чергата си. Управлението на парите ни е познание, само че и държание „. 

И посочи, че от две години в България действа Национална тактика по финансова просветеност с фокус деца и младежи

Интервюто на Силвия Великова с Росица Вартоник в предаването „ Преди всички “ можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР