Наши ученици са извоювали 24 медала от проведените от началото

...
Наши ученици са извоювали 24 медала от проведените от началото
Коментари Харесай

Български ученици донесоха 24 медала от международни олимпиади

Наши възпитаници са извоювали 24 медала от извършените от началото на тази година интернационалните олимпиади по пробни науки, химия, физика и математика. Това регистрира просветният министър проф. Галин Цоков по време на премиите „ Бизнес Хонорис Кауза “ на вестник „ 24 часа “. Според него резултатите са горделивост освен за тях и техните учители, само че и за цялото общество.

Министърът на образованието връчи отличие на телекомуникационна компания за акцията „ Жълти стотинки “. Тя се организира от 10 години като през този интервал в касички в магазините на мобилния оператор са били събрани над 790 000 лв. , употребявани за разнообразни дела . През последните 2 години акцията подкрепя българските тимове, участващи на интернационалните олимпиади и надпревари по естествени науки, математика и информатика.

Отличие получи и най-голямата българска банка у нас за поддръжката им за разнообразни просветителни начинания .

„ Положително е когато компании и институциите работят по общи цели “ , посочи министър Цоков и добави, че „ обществено виновното държание в тази сфера способства освен за по-добро обучение, само че и за по-добро бъдеще на обществото “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР