Наши спасители, доброволци от сдружението Пещерно спасяване – България“ участват

...
Наши спасители, доброволци от сдружението Пещерно спасяване – България“ участват
Коментари Харесай

Дълбините на пещерата Морджа: Продължа акцията с български спасители по извеждането на ранен учен

Наши спасители, доброволци от сдружението „ Пещерно избавяне – България “ вземат участие в интернационална акция по изваждане на тежко ранен американски академик от дълбоката пещера Морджа в Турция.

С помощ на българските доброволци към този момент е прекарана телефонна линия.

Мъжът е на 1000 метра дълбочина

„ След консултация с доктор и пробутване на телефонен кабел по цялото продължение на пещерата се е схванало, че потърпевшият е много по-стабилен. Може да се изправя, може да върви, няма кръвотечение, което разрешава много по-лесно да протече цялата интервенция. Българската група сега е в дънните сектори. Там са седем души. Двама са най-долу при потърпевшия. Петима екипират системи в сектор 900-1000 метра дълбочина “, изясни за bTV Владимир Георгиев, част от „ Пещерно избавяне – България “.

Чакат се още спасители на място

40-годишният Марк Дики е блокиран на дълбочина над 1000 метра в пещерата Морджа в планината Таурус от 2 септември, защото се е разболял по време на интернационална експедиция в пещерата. Той е имал мощни стомашни болки и не е могъл да напусне пещерата независимо, показва Европейската асоциация за пещерно избавяне на уеб страницата си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР