Нашето време отдавна е признато за ерата на потреблението. Все

...
Нашето време отдавна е признато за ерата на потреблението. Все
Коментари Харесай

5 вредни неща, които навярно ще ти попречат да станеш дълголетник

Нашето време от дълго време е прието за ерата на потреблението. Все по-често маркетолозите ни принуждават да вършим изцяло ненужни покупки. А някои от тях са освен ненужни, само че и рискови.
Тук сме съставили лист с неща, които евентуално всеки има. Тяхната щета е потвърдена посредством проучвания, тъй че си коства да помислите дали би трябвало да продължите да ги употребявате още или предпочитате да останете здрави.
Пластмасови кутии
Не самата пластмаса носи щета на човек, а веществата, които се употребяват за спомагателна издръжливост на съдовете. Ситуацията се утежнява от изхабяване, измиване, нагряване, взаимоотношение с мазнини и киселини в храната. Именно в тези случаи стартират да се отделят рискови токсични субстанции. Затова не използвайте пластмасови принадлежности за повече от 5 месеца. Също по този начин, не би трябвало да подгрявате храната в нея в микровълновата печка.
 Научното доказателство, че кафето е потребно за дълголетието Научното доказателство, че кафето е потребно за дълголетието
Чаша (или, дано бъдем почтени, три чаши) кафе дневно е освен това от това просто да задържи капризните, мръсни усеща - в действителност е док...
Чехли вид „ Крок “
Кроковете, по този начин обичани от милиони хора, не обезпечават на петата задоволителна непоклатимост. Това води до дисторция на пръстите, мазоли и даже болести на сухожилията.
Има и друга причина да се откажете от тази лятна обувка: Тя сляга под свода на ходилото в средата на подметката, като по този метод не подсигурява стабилността на цялото ходило. Това предизвиква обилни вреди на краката.
Спирала за мигли
Когато избирате серпантина, би трябвало да обърнете внимание на нейния състав. Някои субстанции могат да бъдат нездравословни за вашето здраве, а точно парабени, алуминиев прахуляк, пропилен гликол и ретинол ацетат. А потреблението на непозната серпантина усилва риска от заразяване с бактериален конюнктивит.
 7-те секрети за дълголетието на японците 7-те секрети за дълголетието на японците
Японците са първенци по дълготрайност на живота. Средната дълготрайност на живота в Япония е 84 години и това е най-високият сподели...
Незалепващи тигани
Политетрафлуоретиленът, веществото, от което е направено незалепващото покритие, е неподвижен самичък по себе си. Когато обаче температурата се нагрее над 230 градуса или в случай че повърхността на съда е развалена, стартират да се отделят отровни летливи субстанции. Датски откриватели са открили, че наличието на тези субстанции в кръвта на човек усилва вероятността от рак. В този случай би трябвало да сте доста деликатни с третирането на тези съдове, с цел да не се нарани повърхността им.
Антибактериален сапун
Само 0,1-0,3% триклозан се прибавя към антибактериалния сапун като антисептик (максимално позволеното от закона). Вредата от това вещество обаче е забележителна: триклозанът освен отслабва личния имунитет на човек, само че и покачва устойчивостта към антибиотици, към които прибягваме при положение на съществени болести. Освен това нарушава хормоналния баланс, а натрупването му в организма води до нарушение на мускулната функционалност.
Всъщност антибактериалният сапун е доста ефикасен маркетингов трик. Експериментите демонстрират, че можете да се отървете от бактериите от Е. coli, листерия, салмонела също толкоз дейно като употребявате елементарен сапун.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР