Нашето предложение е да отворим незабавно, възможно най-скоро, защото всеки

...
Нашето предложение е да отворим незабавно, възможно най-скоро, защото всеки
Коментари Харесай

Молове и заведения искат незабавно отваряне и диалог с властите

" Нашето предложение е да отворим неотложно, допустимо най-скоро, тъй като всеки ден за нас е скъп. Ние сме безвредни, бяхме нарочени като огнище на ковид, без да има емпирични доказателства ". Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " Манол Гойгаджиев, ръководител на Българската асоциация на ритейл центровете.

Дори в Гърция комерсиалните центрове работят - да със заменен режим на работа и ограничавания, само че работят. Така че, това по отношение на нас е безусловно незаслужено.

Ние като хазяин авансово сме дисквалифицирани от системата за финансово подкрепяне от страната, тъй като тя е основана за дребни и междинни предприятия. Не сме получили безусловно никаква държавни средства досега, сподели Гойгаджиев.

Ако не отворим, в действителност би трябвало да има нещо дейно, което да ни помогне, безапелационен е той.

Кога би трябвало да отворят заведенията разяснява и Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

Считаме, че разговорът не е привършен и има време до 26-ти да стигнем до някакво компромисно решение, счита той.

Притеснени сме от това, че ограниченията за нашия бранш извънредно доста се бавят. Имаме чиновници, които към момента не са получили обезщетения за ноември и декември. На път сме да загубим скъпи фрагменти и след някой различен месец няма да можем да се оправим с намирането на работна мощ.

Показахме, че можем да работим в ограничаващ режим и да правим активност без да заплашваме здравето на гостите и на чиновниците си, безапелационен е Димитров.

Искаме график за погашение на държавната помощ, с цел да може да бъде навременна. Не може да оставяме хората, цели фамилии, без прехранване и прехрана. Не желаеме крайности, не желаеме да ескалираме напрежението и не желаем да се насочваме към политика нашата работа е браншова, за бизнес, акцентира още Димитров.

Можехме да издържим до края на декември. Сега към този момент е късно, всеки ден е значим, сподели в умозаключение Гойгаджиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР