Нашето правителство осигури държавна гаранция за проекта за интерконектора Гърция-България

...
Нашето правителство осигури държавна гаранция за проекта за интерконектора Гърция-България
Коментари Харесай

Теменужка Петкова пита защо на 1 януари Петков няма да реже лентата на интерконектора

" Нашето държавно управление обезпечи държавна гаранция за плана за интерконектора Гърция-България в размер на 110 млн. евро. Ние сме работили върху обезпечаване на финансирането, с цел да може да се даде съображение да се започват публичните поръчки за избор на реализатор. "

Това съобщи някогашният енергиен министър Теменужка Петкова на брифинг в централата на ГЕРБ -темата спекулациите с цената на газа и тока.

На 1 януари всички трябвало да станат очевидци по какъв начин по правата на интерконектора Гърция-България щяло да потече газ. Петкова подсети свършеното по време на ръководството на ГЕРБ по тематиката за енергетиката и пита кой забавя реализацията на интерконектора Гърция-България.

Договорът за плана бил в период от 18 месеца и трябвало да завърши на 18 април 2021 година Заради пандемията срокът бил продължен до 31 декември

Теменужка Петкова не е чула енергийният министър Александър Николов или министър председателят Кирил Петков да са съобщили, че ще участват на откриването на интерконектора Гърция-България. Този план в никакъв случай нямало да бъде осъществен, само че инфраструктурата била стартирана и то с помощта на експремиера Бойко Борисов. Двете служебни държавни управления били ангажирани да чегъртат ГЕРБ и провалили плана на диверсификация на източниците на природен газ, безапелационна бе Петкова.

ГЕРБ създали всичко належащо да се получават към 350 млн. кубични метра газ на положителни цени. Въпреки покачването на цените на газа, България има природен газ с към 35% по-евтин, в сравнение с от европейските хъбове. Сами може да си извършите изводите кой какво е направил по тематиката с природния газ и диверсификацията на енергийните източници, акцентира Теменужка Петкова.

ГЕРБ са се стремели да работят по този начин, че природният газ за България да е на най-хубавите цени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР