Нашето очакване е третият мандат да представлява втори опит за

...
Нашето очакване е третият мандат да представлява втори опит за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Третият мандат е втори опит за реализация на първия

Нашето очакване е третият мандат да съставлява втори опит за първия мандат, т.е. да се излъчи министър председател от “Продължаваме смяната ” и контрактуваната тогава стратегия да бъде основата за ръководство с третия мандат.

Той е по-скоро общ, групов мандат, в сравнение с някой да се опита да наложи своята идеологическа визия за него. ” Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “Демократична България ” Христо Иванов пред кореспонденти тази заран в коридорите на Народното събрание. 

Той заяви, че през вчерашния ден вечерта Националният съвет на “Да, България ” е упълномощил управлението на групировката да води диалози с останалите политически сили в тази посока. А с настрана свое решение след това ще се произнесе дали партията да влиза в ръководство с третия мандат. Висшите управителни органи на другите две обединения в реформаторската коалиция – ДСБ и “Зелено придвижване ”, следва да вземат своите решения.

“Третият мандат е неполитически или групов. Всяка партия би трябвало да избира да си прави акция или да взе участие действително в него. “Продължаваме смяната ” ще бъдат водещата групировка и би трябвало да се придържаме към контрактуваната при първия мандат управническа стратегия ”, сподели Христо Иванов.

Той съобщи, че “Демократична България ” ще отиде на диалози с Българска социалистическа партия, когато бъде поканена от нея като притежател на третия мандат, само че първо би трябвало да се разрешат несъгласията сред Политическа партия и Има Такъв Народ. А това ще стане, като се излъчи претендент за министър председател, който да бъде допустим и за Има Такъв Народ. За Демократична България няма проблем това да е Асен Василев, тъй като той е бил подсилен от групировката и в първия мандат.

“Едва откакто забележим по какъв начин Има Такъв Народ се включва в процеса и какви поръчки за смяна в управническата стратегия има, ще се включим и ние. Ако пречките сред Има Такъв Народ и Политическа партия бъдат отстранени, ще могат да стартират съответни диалози по елементи. На този стадий ние няма да ги товарим с наши оферти по програмата, която единствено преди 10 дни сме одобрили. Призовавам обаче да се придържаме към една по-внимателна интерпретация на записаното в програмата ”, сподели Иванов.

Съпредседателят на Демократична България предизвести, че даже третият мандат да се провали и в този момент се хвърлим в кампанийно говорене, след изборите ще бъде още по-трудно да се вършат съдружни сглобки. “Ако има здрав разсъдък и сдържаност, може да има ръководство в този парламент ”, сподели Христо Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР