Нашето намерение като коалиция е ролята на главния прокурор да

...
Нашето намерение като коалиция е ролята на главния прокурор да
Коментари Харесай

Кирил Петков в Брюксел: Главният прокурор вече няма да бъде само с Господ над главата му

Нашето желание като коалиция е ролята на основния прокурор да се промени напълно и той да стане админ. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на визитата си в Брюксел. "Главният прокурор към този момент няма да бъде единствено с Господ над главата му, в случай че това, което сме заложили, успеем да го създадем ", уточни Петков. По думите му, за първи път от доста време насам в страната ни има същинска политическа воля за справяне с корупцията, оповестява Българска телеграфна агенция.
 
Кирил Петков разяснява и думите на основния прокурор Иван Гешев, който през днешния ден също е в белгийската столица, откъдето прикани евромониторингът върху върховенството на закона у нас да се ускори. "Много бих се радвал да имаме оптимално засилен мониторинг за върховенството на закона. Това е и нашият приоритет. Колкото повече, толкоз по-добре ", счита министър председателят. 
 
Кирил Петков взе присъединяване в съвещанието на групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, отдадено на България. Той уточни, че на него е призовал неговите отговори по обособените въпроси да бъдат оповестени на интернет страницата на Европейския парламент, с цел да бъдат обществени.
 
Кирил Петков разяснява още, че не е получил директни въпроси, свързани с световния закон "Магнитски ", който засегна депутатa от Движение за права и свободи Делян Пеевски. "Хората, които са в основата на корупцията в България, са към 20 души ", уточни Петков. "Вече няма да има човек над закона ", сподели още той. 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР