Нашето мнение е, че няма как да се доверим на

...
Нашето мнение е, че няма как да се доверим на
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Няма как да се доверим на „Има такъв народ“

Нашето мнение е, че няма по какъв начин да се доверим на "Има подобен народ " (ИТН) предвид на всичко това, което сме видели. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът Георги Георгиев, нечленуващ в парламентарна група (ПГ). Коментарът му беше във връзка със съставянето на държавно управление с мандата на "БСП за България ", от което част да бъде и Има Такъв Народ. Георгиев беше народен представител от ПГ на Има Такъв Народ, само че с други свои сътрудници напусна, откакто партията на Слави Трифонов се отдръпна от кабинета "Петков ".
"По-скоро избирам Има Такъв Народ да поддържат държавното управление, не да вземат участие в него. Не считаме, че те ще се трансформират ", сподели Георгиев. Нека не забравяме, едни хора вземат участие в договарянията от името на Има Такъв Народ, решенията не се вземат от тях, взимат се на друго място, разяснява още той.
Относно поддръжката за нов кабинет Георгиев сподели, че би трябвало да се видят номинациите за министър председател и вероятно за министри. Те чакат и приемането на антикорупционното законодателство.
За да има триумф и ние да подкрепим едно бъдещо ръководство, основни са законите, свързани с битката с корупцията – изменението на Закона за правосъдната власт, Законопроекта за противопоставяне на корупцията и избора на ръководител на антикорупционната комисия. По думите на Георгиев изискването за поддръжка е тези закони да бъдат признати преди да има номинация за министър председател.
В сряда следва срещата на "БСП за България " с самостоятелните депутати. Преди това левицата ще се срещне и с "Демократична България ". Представителите на "БСП за България " към този момент разговаряха с "Продължаваме Промяната " и Има Такъв Народ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР