Нашето душевно съзнание е много по-напред в развитието си от

...
Нашето душевно съзнание е много по-напред в развитието си от
Коментари Харесай

След първоначален период на приспособяване всяка душа „отива на своето място“ в света на свръхфизическото

„ Нашето душевно схващане е доста по-напред в развиването си от нашето физическо схващане. И по този начин, когато мигновената гибел настъпи вследствие на случай, душата осъзнава какво ще се случи за елементи от секундата, преди да настъпи съдбовният ударът и напуща тялото преди този момент. Напусналата тялото душа не усеща болежка. Тези неочаквани преходи наподобяват трагични и ужасни за този, който ги следи, само че за преди малко умрелия гибелта постоянно е прелестна. "

Това споделя в книгата си „ Върховното приключение; Анализи на психологичните връзки ", издадена още през 1961 година, доктор Робърт Крукал - английски академични учител и геолог, прочут откривател на прекарванията отвън тялото. Авторът е събрал и анализирал известия от духовния свят, взети от разнородни писмени източници, най-вече посредством медиуми, в продължение на доста десетилетия преди излизането на самата книга.  
Скептиците, несъмнено и през днешния ден отхвърлят способността на медиумите да се допрян до някакъв повсеместен източник на познание и отхвърлят всякаква разумна опция за духовна връзка. Но в случай че единствено допуснем, че съществува и друга истина, с изключение на тази в учебниците ни по естествени науки, може да раздвижим въображението си и да упражним нереалното си мислене.
Вижте главните тези на Крукал, показани в книгата му.Опитът на душата в отвъдното може да бъде повлиян от преобладаващи или нормални мисли и усеща, от мощни упования или закрепени хрумвания, развити през земния живот.
Човекът има „ тяло “, което не може да бъде забелязано от физическото око или допряно от физическата ръка. Състои се от „ транспортно средство на жизнеността “ и Душевно тяло. И двете проникват във физическото тяло. Духовното тяло взаимодейства с Душевното тяло.Човек, който знае за идното си прекосяване, ще насочи „ позвъняване “ на другари и родственици, които към този момент са оттатък. Това не се отнася за тези, които минават ненадейно без авансово осъзнаване.Прекалено егоцентричните и невярващи лица, които не реализират връзка с умрелите си другари и родственици, защото отхвърлят да одобряват мисълта, че си отиват, след гибелта си ще бъдат посрещнати в отвъдното от доброволци, които са особено подготвени за такива отговорности.В ранните стадии на прехода от земния живот към отвъдното, хората ще преживеят панорамен обзор на своите минали земни животи.Около час преди прекъсване на дишането и сърдечния темп, умиращият човек постоянно съвсем изцяло е освободил Физическото си тяло и витае наоколо, изцяло съзнателен и благополучен (въпреки че за другите в помещението наподобява, че той е в тежка агония).Естествената гибел не включва нито физическа болежка, нито боязън.Много от новопочиналите за известно време не осъзнават, че са отхвърлили физическите си тела.Смъртта за преди малко умрелите „ не е това, което са очаквали “: процесът изглеждал „ натурален “, не са усетили внезапна „ неочаквана смяна “ в себе си; новата среда им наподобява „ позната “, „ сходна на земята “, „ основна “ и „ действителна “; новото тяло, най-малко на пръв взор, наподобява на физическото тяло.Подобна на облак маса се появява над умиращия, забележима единствено за него. Обикновено „ плава " хоризонтално над легналото тяло и бива описвана с разнообразни понятия като „ светеща мъгла “, „ сив пушек “, „ нещо като пара “, „ облак “, „ сенчеста мъгла “. Тази мъгла последователно придобива избрана форма и най-после прилича освободеното Физическо тяло (макар да наподобява по-младо и по-ярко).В множеството случаи дистанцията на екстериоризирания двойник над освободеното Физическо тяло варира от непосредствено над него до към четири фута над тялото.
Много от преди малко умрелите виждат и чуват другари и родственици, които са умряли по-рано.Смъртният сън на възрастните се дължи на умствена отмалялост и на изчерпаната витална мощ. След като транспортното средство на жизнеността е изхвърлено от тоталния двойник, първият гравитира към Физическото тяло. Двамата се разлагат по едно и също време.Следсмъртният „ сън “ може да бъде продължен и изчерпателен от някои характерности: дълготрайно и тежко последно заболяване, извънредно сложен и тежък земен живот, несъразмерна тъга по някои „ живи “ близки, закрепената концепция, че не съществува живот след гибелта.Периодът на осъзнаване от душите, че са оживели след гибелта на тялото, е друг.Първото предпочитание на доста от преди малко умрелите е да уверят своите живи другари и близки, че душите им са оживели и са в благоденствие.Молитвите на живите другари са от огромна изгода за новопочиналия.След първичен интервал на пригаждане всяка душа „ отива на своето място “ в света на свръхфизическото. Въпреки че доста поети и езотерици приказват, че „ там " всичко е отвън времето и пространството, формите са неописуеми и нереални, в противен случай, свидетелствата сочат, че те са по-„ действителни “ от нещата във физическия свят.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР