Нашето Черно море е даденост, която имаме и ни дава

...
Нашето Черно море е даденост, която имаме и ни дава
Коментари Харесай

Да грабнеш вълните, за да откриеш България

Нашето Черно море е даденост, която имаме и ни дава прелестни благоприятни условия за спорт и туризъм. Когато усетиш хубостта и силата на морето, то остава в сърцето ти за цялостен живот.

Снимка: Ладислав Цветков

Морето ни дава опция за дейна отмора. Да поемеш с каяк, да грабнеш вятъра с кайт или сърф или да се гмурнеш под вода. У нас не липсват млади и обичащи нашето Черно море хора. Заедно с тях всеки от нас може да открие хубостта на морето.

 Да грабнеш вълните, с цел да откриеш България Снимка: Ладислав Цветков

„ България е неповторимо място за кайт сърф, изключително Бургаския залив. Всеки ден когато има слънце, лятото има вятър. Изглежда комплицирано, само че де факто имаш четири команди. Ляво, дясно, нагоре и надолу “, споделя Димитър Кънев, кайт инструктор.

Митко е освен предан на кайта, само че и образец за човек с тежко автоимунно заболяване, за който карането на кайт се оказва добра терапия.

Снимка: Ладислав Цветков

На спота в Бургас е и Мац от Венецуела. Жени се за българка и България е към този момент негов дом, а нашето море място, където е всеки ден.

„ Да контролираш вятъра и морето, те кара да си по-близко до природата. Важно е да живееш, както искаш и да работиш, когато имаш време единствено. През другото време да имаш развлечение “, споделя Мац Налсен.

Често пъти ние не оценяваме, това което имаме като дадености. За Илияна и Йоан нашето Черно море е освен място за упражняване на сърф, само че и идея – да го пазим чисто.

Снимка: Ладислав Цветков

Силата напразно и вълните са забележителни, само че не по-малко хубост под вода крие нашето море. Характерно е благосъстоянието на биоразнообразието и какъв брой доста живот има под водата. Гмуркането под вода е методът да надникнем в този свят на тишината.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР