Нашествието на около 4000 английски фенове в София за снощната

...
Нашествието на около 4000 английски фенове в София за снощната
Коментари Харесай

Английските фенове дадоха жертви в София

Нашествието на към 4000 британски почитатели в София за снощната евроквалификация против България не мина без произшествия. Няколко души бяха ранени в разнообразни места из центъра. Има и един умрял британец от пристигналите за мача. 32-годишният почитател колабирал на пресечката на улиците " Раковски " и " Иван Вазов ".

След като бил откаран за обзор в " Пирогов ", станало ясно, че е злоупотребил с опиат. Но почнал да буйства и отказал да бъде признат в лечебното заведение. Наложило се да бъде извикана полиция. В патрулката обаче индивидът още веднъж изгубил схващане и отново е бил подаден сигнал за незабавна помощ. При идването си незабавният екип открил, че англичанинът е умрял.

В неделя вечер различен запалянко е бил открит в несъответстващо положение и травма на главата на ул. " Кърниградска ". БНР заяви и за потърпевш англичанин, който също бил с рана на главата. В този случай става въпрос за побой, нанесен от незнайни лица. Това се е случило към кръстовището на ул. " Солунска " и " Цар Асен I ".

 Журналистът от в. " Таймс " Хенри Уинтър разгласява информация за почитател с фрактура на ръката. " Английски почитател е в болница със счупена ръка, откакто е нападнат в София. Източници от Футболната асоциация на Англия споделят, че той е бил нападнат от локални ", написа Уинтър. Имало е и още един случай на буйстващ почитател в " Пирогов " през вчерашния ден.

Заради напора от английски последователи през вчерашния ден стотици служители на реда и жандармерия патрулираха из центъра на София. Имаше и непоколебим надзор към Националния стадион " Васил Левски ", с цел да не се позволяват почитатели в нетрезво положение, както и със неразрешени предмети (огнестрелно оръжие, ножове, пиротехника).

Английските фенове се известни със своята масирана поддръжка на мачове на национални или клубни тимове отвън Острова. Част от тях обаче обичайно основават проблеми и са в основата на всеобщи сбивания. Така преди гостуването на Англия в петък против Чехия (1:2) хулигани буйстваха в центъра на Прага, при което чешката полиция използва зашеметяващи гранати и задържа най-буйните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР