Нашенци поломиха българската механа "Извора" в испанския град Памплона, която

...
Нашенци поломиха българската механа "Извора" в испанския град Памплона, която
Коментари Харесай

Биляна направи нещо красиво в Испания, а нашенци си показаха магариите СНИМКИ

Нашенци поломиха българската кръчма "Извора " в испанския град Памплона, която Биляна Джуджева от Сатовча отвори на 20 август тази година с доста обич и банков заем след няколко месеца интензивен труд, включващ доставка от България на всички мебели и аксесоари и даже на тиклите от родния й край, с които е облицовано заведението.

"Откакто отворих механата, се случват възмутителни неща, само че през днешния ден /б.р. вчера/ чашата на търпението ми преля ", описа възмутена Биляна.

"Още на първото празненство, което направих в механата, изчезнаха 2 от 4-те слънчеви лампи, които бях поставила в саксиите до входната врата. На второто празненство вечерта, когато затварях механата, чух звук на течаща вода, отворих вратата на мъжката тоалетна и видях всичките чешми пуснати.

Миналата събота, на следващото празненство, още веднъж в мъжката тоалетна бе извадена тръбичката на писоара и целият под бе във вода. Днес, когато слагах салфетки в същата мъжка тоалетна, забелязах, че са ми откраднали ароматизатора. Питам се за какво и защо някой прави всичко това ", жалва се българката.

"Пресъздадох едно кътче от родината, направих го с доста труд и още повече обич и възторг и то стана място, където всеки може да предложения родственици, другари, испанските си сътрудници и познати. Място, с което сънародниците ни могат да се гордеят, че са българи, да се хвалят пред испанските си познати и да описват за българската кухня.

Испанските посетители на механата се радват и се снимат пред къщичките, с които нарисувахме стените, питат за други български ястия, за които са прочели в интернет, и постоянно се връщат. Не мога да си обясня за какво ние, българите, не можем да оценим българската хубост и да се гордеем с нея, а гледаме всичко да развалим и откраднем ", споделя със смесени усеща Биляна, представена от struma.bg.



Вчера Биляна, вярна на фантазията си да направи в Памплона най-уютното заведение, в което нашенци да се събират на българска кухня и да слушат българска национална музика, хукна да купува ароматизатори и слънчеви лампи, с цел да размени откраднатите. През това време екипът й, който се състои единствено от мъже и дами от Пиринския край, се зае да приготвя храна за обедните посетители, които постоянно изпълват 240-местното заведение на 45-годишната филоложка с тапия от Югозападния университет.

Заради зулумите на клиентите в заведението й Биляна е колкото афектирана, толкоз и се срами, тъй като е безапелационна, че в провалите пръст имат сънародниците й.

"Испанец в никакъв случай не би направил това ", уверена е българката.

Въпреки че никак не й се ще, в случай че кражбите и умишлените наводнения продължат, тя е на път да опаше механата с камери за видеонаблюдение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР