Нашата цел беше пакетът Мобилност да не влезе в пленарна

...
Нашата цел беше пакетът Мобилност да не влезе в пленарна
Коментари Харесай

Росен Желязков не счита битката срещу пакет Мобилност за загубена

Нашата цел беше пакетът " Мобилност " да не влезе в пленарна зала, тъй като там борбата беше предрешена. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

По думите му, борбата към момента не е изгубена, тъй като гласуването в Европейския парламент не е дефинитивно приемане, а единствено следващ стадий.

В същото време, войната не е и извоювана.

България е имала ясна позиция от самото анонсиране на измененията през 2016 година - световните процеси са лишили българските превозвачи от обичайни пазари като Турция и Иран и те се се преориентирали към Централна Европа, откъдето в този момент се пробват да ги изтласкат.

Евродепутатите от Източна Европа са едвам една трета от членовете на Европейския парламент. Сега България ще се опита да забави договарянията до края на румънското председателство на Европейски Съюз и до идващия Европейски парламент, който ще бъде определен след изборите, счита той.

Той не се съгласи с мнението на Сергей Станишев, че по време на европредседателството ни е пропуснат шанса да се решат проблемите на превозвачите ни.

Припомняме, че че Европарламентът утвърди и трите промени в пакета " Мобилност ", на които се опълчват българските евродепутати и превозвачи. Гласуването е на първо четене.

Според трите текста превозвачите би трябвало да почиват отвън кабината на камиона, който ръководят. Те би трябвало да се връщат в България на всеки 4 седмици. Размерът на командировъчните в това време би трябвало да бъде по отношение на страната, в която превозвачите се намират.

Родните евродепутати оповестиха, че ще опитат да създадат всички допустимо тези ремонти да не влязат за гласоподаване в пленарна зала на второ четене от настоящия състав на Екологичен потенциал.

Според прессъобщението на Екологичен потенциал гласуваните промени целят да оказват помощ за обезпечаването на по-добри условия за отмора на водачите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР