Нашата теза е, че това няма да реши проблемите с

...
Нашата теза е, че това няма да реши проблемите с
Коментари Харесай

Започна сериозен дебат за червената зона на Бургас, предлагат да се ограничи

Нашата теза е, че това няма да реши проблемите с паркирането на Бургас, защото не се основават нови места, оповестиха от Политическа партия " Възраждане "

Сериозният спор за алената зона в Бургас към този момент стартира. Само преди няколко дни бе показана концепцията за платено паркиране в града, предусещащ контролиране на алена, синя и зелена зона.

Днес общинските съветници от Политическа партия „ Възраждане “ дадоха ексклузивен брифинг в централата на партията, с цел да развият визията си по тематиката.

„ Нашата теза е, че това няма да реши проблемите с паркирането на Бургас, защото не се основават нови места. Нашите опасения са, че ще се стигне до резултата на доминото, който наблюдавахме със синята зона – казусът ще се измества от улица към улица. Предложението ни е алената зона да бъде редуцирана до най-много и на север да доближава до ул. “Васил Левски “, тъй като по-късно има задоволително паркинги, които могат да се употребяват за буферни зони “, сподели Мариян Иванов, който е член на Транспортната комисия към Общински съвет Бургас.

Той посочи, че концепцията на „ Възраждане “ е алената зона да е в периметъра от ул. “Васил Левски “ до бул. “Булаир “ и ул. “Цар Симеон “ до бул. „ Христо Ботев “.

Флагман.бг напомня, че в първоначалния план се планува да обхване цялата зона от бул. " Сан Стефано " до бул. " Булаир " и да доближи от бул. " Христо Ботев " до бул. " Демокрация ". Предвидено е в нея да попаднат и елементи от ул. " Фердинандова " - до разклона за ул. " Уилям Гладстон ".

Според него концепцията за лимитирано паркиране в центъра не е неприятна, само че би трябвало да се намалят служебните абонаменти, които сега „ затапват “ зоната.

„ Със удовлетворение мога да кажа, че беше възприето едно наше предложение, което бе залегнало в управническата ни стратегия – един комплекс една зона. Знаете, че сега и ж.к. “Възраждане “, и ж.к. “Братя Миладинови “ и ЦГЧ имат доста подзони и когато един водач не откри място до дома си, а спре на друга улица му закопчават автомобила. Имаме увещание, че в новата разпоредба за платено паркиране това ще се промени “, добави Иванов.
 Мариян Иванов, общински консултант от Политическа партия " Възраждане "
От Политическа партия „ Възраждане “ означиха, че на последната сесия болшинството в Общински съвет Бургас са приели първата им докладна – за ремонт на детска площадка в кв. “Горно Езерово “, само че са отхвърлили друго тяхно предложение – за увеличението на еднократната финансова помощ за раждане на дете и нарастване на инвитро фонда.
 Виктория Върбанова, общински консултант от Политическа партия " Възраждане "
„ Поискахме да се усили тази помощ, тъй като все още нейната себестойност е колкото дневните джобни пари на огромна част от гласувалите против нашето предложение. Искахме сумата да стане най-малко 1000 лв., само че това наше предложение беше отхвърлено с аргумента, че парите, които се дават сега са изцяло задоволителни – от 370 до 670 лв.. Отхвърлиха и нашето предложение за увеличение на парите по инвитро стратегии “, сподели пред публицисти Виктория Върбанова.

Депутатът от Политическа партия „ Възраждане “ Борис Аладжов, който също участва на брифинга от своя страна акцентира, че ще продължат така наречен „ спонтанни митинги “, сходни на този, който направиха през уикенда. ()
 Борис Аладжов, народен представител от Политическа партия " Възраждане "
„ Миналата година организирахме извънредно огромна акция, след която събрахме над 600 хиляди подписа за осъществяване на референдум за опазване на българския лев като национална валута. Едно позорно решение на Конституционния съд обаче погази главния закон на Република България – Конституцията и правата на всички тези жители, които ни поддържаха. Заради това ние предприехме редица митинги – блокади на ГКПП-та, пристанищата в Бургас и Варна. Времетраенето на тези блокади беше под 2 часа, тъй като нашата цел не е да пречим на българските жители и бизнес, а да покажем нашата увереност и капацитета на структурите ни “, сподели Борис Аладжов.

Вижте още от конференцията тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР