Нашата работа като законотворци в Народното събрание е да направим

...
Нашата работа като законотворци в Народното събрание е да направим
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Работата ни като законотворци в НС е да направим закони, които да реализират съдебната реформа

Нашата работа като законотворци в Народното събрание е да създадем такива закони, които да осъществят на процедура правосъдната промяна, за която приказваме от доста време. И личността не трябва да е водещото. Системата, системите решения, институционалните решения би трябвало да сa водещото. Промяната би трябвало да е институционална, а не личностна. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия.

" Тази позиция сме я застъпвали постоянно, макар че от 2020 година Българска социалистическа партия упорства за оставката на основния прокурор. Но не мисля, че в този миг тази карта беше решаваща за това ние дали да подкрепим или да не подкрепим държавно управление на ГЕРБ. Решаващи бяха нашите цели и това, че видяхме, че отсрещната страна няма съществено желание тези цели да бъдат осъществени ", изясни Анастасова.

Според нея личността на основния прокурор няма значение: " Ние обаче като политици и политическите сили не трябва да позволяваме една власт да се бърка в работата на друга власт ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР