Нашата позиция е, че батальонът, предназначен за Украйна, трябва да

...
Нашата позиция е, че батальонът, предназначен за Украйна, трябва да
Коментари Харесай

Свиленски: България не трябва да съдейства за военни действия в Украйна, ние сме в дружелюбни отношения с Русия

Нашата позиция е, че батальонът, предопределен за Украйна, би трябвало да е от български военослужещи, а не от бойци на НАТО. Ние считаме, че дейностите в Русия и Украйна не би трябвало да се случват със съдействието на нашата страна, защото България е страна с отзивчиви и другарски връзки с Русия, по тази причина тя не може да е страна в спора. България ще е най-ощетена от подобен спор. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 363
Той беше безапелационен, че България не би трябвало да заема дейна позиция в спора сред Русия и Украйна.

По тематиката с разликите в обединението и градежа на АЕЦ „ Белене “ Свиленски сподели, че изказването на премиера, че няма да се строи АЕЦ „ Белене “ е „ негово персонално мнение: „ Проектът АЕЦ „ Белене “ е на дневен ред. За всички е ясно, че нуклеарната енергетика е най-екологичната и най-евтината “. Левицата продължава да упорства за градежа на нова АЕЦ: „ Трябва да се развиват атомните мощности на страната “.

По думите му ще бъде изменен статута на лечебните заведения като търговски сдружения. Според него по този метод ще се усъвършенства положението на опазването на здравето: „ Когато опазването на здравето влезе във функционалностите си да лекува, не да прави търговия, когато се подсигурява заплащането на здравните експерти, това ще докара и до качеството на здравните грижи “.

Неговото мнение е, че мораториумът върху тока е изиграл позитивна роля: „ Няма да се увеличи внезапно цената на тока “.

По тематиката за препоръчаният бюджет разяснява: „ Българска социалистическа партия влезе във властта, с цел да е поръчител на обществената политика. В този бюджет има 20 милиарда лева повече за обществена политика “. Той отхвърли бюджетът да е разточителен. Свиленски увери, че са планувани 20 млн. лева повече за Българска академия на науките, както и за културните служащи.

Според него България би трябвало да отстоява употребата на въглищните централи „ Марица-Изток “ да е допустимо най-дълго.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 363  Велизар Шаламанов: Все още пълномащабна война в Украйна не е изключена Велизар Шаламанов: Все още пълномащабна война в Украйна не е изключена  Германският външен министър: Обявеното от Русия евакуиране на военни от границата с Украйна би трябвало да бъде последвано от обстоятелства Германският външен министър: Обявеното от Русия евакуиране на военни от границата с Украйна би трябвало да бъде последвано от обстоятелства  Европейски Съюз осъди поддръжката на съветския парламент за Донецк и Луганск Европейски Съюз осъди поддръжката на съветския парламент за Донецк и Луганск
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР