Нашата информация е, че Булгаргаз купува от този посредник на

...
Нашата информация е, че Булгаргаз купува от този посредник на
Коментари Харесай

ГЕРБ пуска сигнал до три инстанции за газа

" Нашата информация е, че " Булгаргаз " купува от този медиатор на 102 евро и една част от него му го продаваме назад за 82 евро. Ще пуснем сигнал в Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС по отношение на тази спекулация. Надявам се краткотрайната парламентарна комисия да откри за какво ние към този момент в продължение на месец купуваме още веднъж съветски газ, единствено че над 30 % по-скъп, което коства на българския консуматор над 100 милиона лв. ", разяснява в Българска национална телевизия Делян Добрев от ГЕРБ.

Той изрази вяра да не се засекрети комисията, защото, в случай че това стане, обществото няма да разбере безобразията, които са направени през последните месеци.

" Ако е правилно за сделката за полутечен газ със Съединени американски щати, би трябвало да стане ясно каква цена е контрактувана и от кое място ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, само че се споделя какво да чакаме през юли. Манипулация е, тъй като се съпоставят цени в бъдещето с цени от предишното ", добави Делян Добрев.

Той попита кои са медиаторите и по какъв начин са определени и за какво въобще е трябвало да бъдат вкарани.

" Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, единствено че от Германия, където цената по съветския контракт е по-ниска. Руската цена за Гърция е по-висока, след това гърците си поставят надценка. Ако ние участвахме в ръководството, още февруари щяхме да преговаряме за различни доставки ", добави Делян Добрев.

Според него има Закон за спор на ползи, който очевидно никой не съблюдава.

Делян Добрев разяснява и воденето на арбитражно дело от страна на България против Русия и " Газпром ".

" Не би трябвало да навлизаме в този търговски спор, тъй като това би навредило на ползите на България ", съобщи Делян Добрев и дефинира предлагането за въвеждането на обезщетения за физическите лица поради високите цени на горивата като " отстъпка заради боязън от митинги ".

" Този опит да се потуши напрежението няма да бъде сполучлив ", предвижда Делян Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР