„Нашата амбиция е по време на Българското председателство на Съвета

...
„Нашата амбиция е по време на Българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Екатерина Захариева и Мария Габриел ще работят заедно за интеграцията на Западните Балкани

„ Нашата упоритост е по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) да имаме явен проект за страните от Западните Балкани”.

С тези думи заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила се обърна към еврокомисаря за цифрова стопанска система и общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. По време на среща в София те разискаха целите на Българското председателство и дилемите пред българския представител в Европейската комисия. Ясната европейска вероятност за всяка от шестте страни от Западните Балкани, искащи да станат членове на Европейски Съюз, само че и съответни изгоди за техните жители, е общ приоритет както на българското държавно управление и председателство, по този начин и на еврокомисаря Габриел.

„ Нашата цел е по време на българското председателство да представим пътна карта за отпадане на роуминга сред Западните Балкани и ЕС”, уточни еврокомисарят. „ Често в напредъка си към европейска интеграция тези страни срещат чисто механически спънки, тъй че вероятността за отпадането на роуминга сред тях и Европейски Съюз ще бъде мощен тласък да продължат пътя на реформите”, добави министър Захариева.

Българският първи посланик и еврокомисарят разискаха необятен кръг от тематики. Сред тях бяха развиването на цифровата инфраструктура за по-добра съгласуваност на Западните Балкани, както и насърчаването на дамите от района за професионална реализация като разработчици на програмен продукт и киберсигурността. „ Шестте страни чакат от нас в Европейски Съюз да поемем съответен ангажимент по отношение на всяка от тях поотделно”, добави министър Захариева и уточни, че страните членки следва да сме откровени, а нашите съседи – поредни в напъните си към евроинтеграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР