Нашата амбиция е диверсификация на горивния микс, както и пълно

...
Нашата амбиция е диверсификация на горивния микс, както и пълно
Коментари Харесай

Топлофикация Русе реализира зелен проект за отопление

" Нашата упоритост е диверсификация на горивния микс, както и цялостно унищожаване на въглищата. За реализиране на тази цел преди две години инвестирахме в три газови когенератора. С новите мощности ще произвеждаме сила от природен газ. " съобщи инж. Севдалин Желев, шеф на " Топлофикация Русе ". По думите му преходът от твърди изкопаеми горива към газа ще означи значим принос към постигането на генералните цели на Европейския съюз за понижаване на въглеродните излъчвания. " Като отговорно дружество сме поели ангажимент към жителите на гр. Русе да бъдем деен участник в подобряването на качеството на въздуха. " акцентира инж. Желев.

Според изпълнителния шеф на " Топлофикация Русе " въглеродните излъчвания от индустриалната активност могат да се понижат посредством вложения в модерни технологии и потребление на екологични горива. Той уточни, че това е и тяхната тактика като дружество и изясни, че отсега нататък имат намерение да употребяват природен газ и биогорива.
-->
Като сполучливо осъществен план, способствуващ за възстановяване на качеството на живот в гр. Русе, инж. Севдалин Желев посочи включването в употреба на новата сероочистваща апаратура през 2021 година Той дефинира тази инвестиция като значима стъпка за възстановяване на качеството на въздуха в петия по величина град в страната. Директорът на топлофикацията изясни, че оборудването улавя до 97% от серните излъчвания, както и фините прахови частици. Той увери, че след всички извършени изследвания и проби сероочистващата апаратура работи напълно в сходство с екологичните условия на европейското и българско законодателство.

" Опазването на околната среда е извънредно значим детайл от тактиката за развиване на " Топлофикация Русе " съобщи инж. Желев. Според него " въглеродната просветеност " би трябвало да бъде осмислена и използвана ежедневно. По думите му е належащо жителите да вземат също интензивно присъединяване в постигането на екологичните цели на Европа посредством всяко свое деяние като стартират от най-елементарното - разделно събиране на отпадъци, превозът, който използваме и така нататък

На въпрос дали има готови фрагменти в енергийния бранш, които да работят за по-зеленото бъдеще на България, изпълнителният шеф разяснява, че за жалост неналичието на експерти се трансформира в голям проблем пред страната. " Европа ни е сложила много амбициозна цел за понижаване на нездравословните излъчвания, внедряване на нови технологии и потребление на чисти горива, само че би трябвало да се намерения и за подготовката на фрагментите. Необходимо е да се работи по тактиката за развиване на човешките запаси. По този метод ще се преодолее несъответствието сред потребностите на бранша от фрагменти и съществуването им. " съобщи инж. Желев. Според него инженерните науки би трябвало да бъдат показани по един доста по-привлекателен метод пред младите. Той акцентира, че бизнесът и просветителната система би трябвало да работят дружно, с цел да се оправим с отлива на фрагменти.

Инж. Желев съобщи, че в " Топлофикация Русе " имат процедура за взаимна работа с професионалните гимназии. Той описа, че през годините значително възпитаници са се срещнали с активността на предприятието посредством включване в стаж. Инж. Севдалин Желев акцентира голямото значение на практиката като значима крачка за кариерния старт на бъдещите енергийни специалисти. Изпълнителният шеф увери, че и отсега нататък като социално-отговорно дружество ще не престават да дават късмет за професионална реализация на младите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР