Наша гимнастичка направи фурор на първенството на Стария континент.Боряна Калейн

...
Наша гимнастичка направи фурор на първенството на Стария континент.Боряна Калейн
Коментари Харесай

Боряна Калейн донесе два златни медала на България

Наша гимнастичка направи възторг на шампионата на Стария континент.

Боряна Калейн завоюва купата на топка и лента и бронзов орден на финала на обръч на Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Българката показа извънредно мощно съчетанието си с топка и с 35.350 точки взе златото.

Втора е София Рафаели от Италия с 34.250 точки, откакто позволи неточност, а трета на топка се подреди Дария Варфоломеев (Германия) с 33.750 точки.

Стилияна Николова остана четвърта, макар че сподели отлична топка и беше оценена в началото с 33.300 точки. Треньорският щаб подаде контестация, която беше почетена и оценката нараснала на 33.700 точки, с което тя изпревари германката Маргарита Колосов. Николова остана на 5 стотни от третото място.

На обръч Калейн изигра мощно композицията си и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб незабавно подадоха контестация, само че тя беше отхвърлена от съдиите и Бубето остана трета. Втората българка Стилияна Николова позволи неточност и се подреди осма с 30.500 точки.

Европейска шампионка на уреда стана италианката София Рафаели с 36.000 точки, а втора е победителката в многобоя от през вчерашния ден Дария Атаманов (Израел) с 34.900 точки.

Малко по-късно Калейн победи с втора купа от финалите на обособените уреди. След извънредно мощното изиграване на комплицираната и атрактивна комбинация с лента, сложена на песента „ Излел е Делю бунтовник “, българката стъпи безапелационно на първото място с оценка от 34.050 точки.

Състезателката на „ Левски Триадица “ със мощната си игра остави зад себе си представителките на домакините Даря Атаманов и Ася Ади Катц, който получиха надлежно 33.700 точки и 32.600 точки.

За страдание, в последна сметка Стилияна Николова си потегля без отличие от европейското състезание, откакто приключи четвърта във финала с лента. Оценката от 32.400 точки не й стигна да се окичи с бронза, откакто подадената от нашия щаб контестация не беше почетена.

Така Боряна Калейн приключва европейското състезание с 5 медала - 3 златни  (в отборната конкуренция и финалите на топка и лента), със сребро в многобоя и бронз във финала с обръч.

Равносметката за България досега е 4 златни оценки, 2 сребърни медала  и 3 бронзови, написа frognews.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР