Наш професор предложи въвеждането на интересно правило в съдебната система.Търси

...
Наш професор предложи въвеждането на интересно правило в съдебната система.Търси
Коментари Харесай

Проф. Александър Томов: Въведете железен режим за ненамеса на политици в работата на съдебната система

Наш професор предложи въвеждането на забавно предписание в правосъдната система.

Търси се нещо, с което да отсрочат огромните противоречиви въпроси с ГЕРБ. Търсят нещо, което да отсрочи във времето това държавно управление. Подхождат наивно към конституционните промени. Така дефинира визията на депутатите някогашният вицепремиер и някогашен народен представител проф. Александър Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му легитимността на партиите в Народното събрание е ниска. " Кои са тези промени? Ако е това да се махне основният прокурор - те не могат. Това значи, че би трябвало Велико национално заседание, две решения на Конституционен съд. Ако се махне контролът върху редовите прокурори - това ще сътвори огромни опасности от местна корупция или натиск от разнообразни олигарси ", изясни проф. Томов, написа burgas24.bg.

Според него промените са официални - те ще минат, само че остава въпросът дали ще се реализира консенсус по огромните въпроси. " Консенсусът сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " по новия състав на Висш съдебен съвет. Ако тук няма няма единодушие, тогава основният въпрос пред нацията не може да се реши ", добави гостът.

Бившият вицепремиер и някогашен народен представител разяснява, че след идването на Сакскобургготски прокуратурата е била завладяна - съществени нейни детайли.

" Въведете стоманен режим за невмешателство на политици в работата на правосъдната система. Това убива демокрацията. Това би трябвало да се преследва с тежки наказателни присъди. Трябва да се откри метод за надзор на приходите на тези хора. Голяма част от прокурорите се опасяват от олигарсите. В момента, в който това излезе интернационално - това е тежко леке върху страната. Прокуратурата за едни е бухалка, за други - замитане под килима ", безапелационен е проф. Томов.

Той посочи, че у нас е имало над 100 убийства през тези години. " Съветници на президента Първанов бяха убити в центъра на София. Елитни представители на бизнеса - убити в центъра на София. Съветници, кметове - убити. Това демонстрира, че правораздаване в България няма, няма и народна власт. В момента и в интереса на " Продължаваме промяната - Демократична България ", и ГЕРБ е да прережат това нещо. За някои от тях е рисковано ", уточни някогашният народен представител. Той изрази мнение, че личността на Гешев към момента не е позната на България задоволително.

" Има подозрения. Днешното му изказване е мъжкарско. Голяма част от българския народ не искаше той да бъде освобождаван, единствено тъй като ще каже истината ", настоя проф. Томов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР