Населението на българските градове очаква икономическата ситуация в страната през

...
Населението на българските градове очаква икономическата ситуация в страната през
Коментари Харесай

Българите притеснени за доходите, а не за икономиката

Населението на българските градове чака икономическата обстановка в страната през идващите 12 месеца да се утежни, до момента в който селското население чака да се усъвършенства. Това демонстрират данните от потребителското наблюдаване на Национален статистически институт за юли.

Обикновено селското население у нас е доста по-песимистично настроено за бъдещето на стопанската система и такива разминавания в оценките се случват доста рядко.

По отношение на финансовото положение на самите семейства оценките на популацията в селата също леко се усъвършенстват, до момента в който мненията на живеещите в градовете са по-резервирани. Същевременно прогнозите и на градското, и на селското население за личните финанси през идващите 12 месеца са по-неблагоприятни, в сравнение с преди три месеца, вследствие на което общият балансов индикатор понижава с 1,8 пункта спрямо анкетата през април, когато беше разгарът на противоепидемичните ограничения по време на изключителното състояние.

В анкетите българите регистрират, че няма инфлация, а и те самите не чакат повдигане на цените през идната една година. Но страхът от засилваща се безработица се усилва и макар че трендовете в последно време са към нарастване на новонаетите и спад на безработицата, прогнозите на хората са в противоположна посока.

Нагласите за закупуване на кола през идващите 12 месеца са малко по-големи в този момент, в сравнение с през април и са съвсем равни на настройките през юли 2019 година Общата оценка за икономическото развиване на страната обаче е съвсем толкоз песимистична, колкото е била и през 2010 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР