НАСА започна обратното броене в понеделник за планираното за по-късно

...
НАСА започна обратното броене в понеделник за планираното за по-късно
Коментари Харесай

НАСА започна обратното броене за полета на свръхмощната ракета към Луната

НАСА стартира противоположното преброяване в понеделник за плануваното за по-късно тази седмица изстрелване на новата свръхмощна ракета Ес Ел Ес към Луната, макар че вредите от урагана Никол могат да доведат до следващо закъснение на тестовия полет, съобщи Асошиейтед прес.

В резултат на мощните ветрове предишния четвъртък се отлепи съвсем триметрова част от уплътнение покрай капсулата за екипажа в горната част на ракетата.

Мениджърите на задачата желаят да се уверят, че тясната линия няма да повреди галактическия уред по време на политане. Окончателното решение се чака да бъде взето по-късно през днешния ден, 14 ноември.

Изстрелването е планувано за 16 ноември от галактическия център Кенеди на НАСА, като на борда ще бъдат манекени, а не астронавти. Това ще бъде първият тестов полет за 98-метрова ракета, която е най-мощната, създавана в миналото от НАСА.

Мисията, която е с дълготрайност към месец и коства към четири милиарда щатски $, беше прекъсната през август поради приключване на гориво и урагана Иън, поради който се наложи ракетата да бъде върната в хангара в края на септември.

По време на естествената буря Никол обаче галактическият уред остана на стартовата площадка. Мениджърите споделиха, че няма задоволително време за преместването й, откакто стана ясно, че бурята ще бъде по-силна от предстоящото.

Полетът е първата задача от амбициозната стратегия на НАСА за проучване на Луната " Артемис " (Артемида). Космическата организация на Съединени американски щати възнамерява да изпрати астронавти към Луната през 2024 година и екипаж да кацне на повърхността й през 2025 година

Американски астронавти за финален път стъпиха на естествения сателит на Земята през декември 1972 година, когато бе подложен завършек на програмата " Аполо ".

Космическата организация на Съединени американски щати сполучливо изведе в неделя дребен сателит с размерите на микровълнова печка в орбитата на Луната, напомня Асошиейтед прес.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР