NASA вече води разговори с няколко международни компании са създаването

...
NASA вече води разговори с няколко международни компании са създаването
Коментари Харесай

NASA вече води разговори за приватизацията на МКС

NASA към този момент води диалози с няколко интернационалните компании са основаването на консорциум, който да поеме контрола над Международната галактическа станция (МКС) и да я ръководи като комерсиална лаборатория в Космоса, написа The Washington Post, цитирайки ръководителят на организацията Джим Бриденстин.

" Намираме се в позиция, в която има хора, които могат да ръководят търговски МКС. Проведох диалози с голям брой огромни корпорации, които имат интерес за основаването на консорциум ", споделя той, добавя money.bg.

Първоначално, информация за концепцията на админситрацията на президента Доналд Тръмп да приватизира МКС се появи през февруари т.г. Тогава стана ясно, че Вашингтон желае да приключи финансирането до началото на 2025 година.

Международната галактическа станция коства на NASA сред 3 и 4 милиарда $ годишно. Управлението е под контрола на няколко страни: Съединени американски щати, Русия, Япония, Канада, както и представител на Европейската галактическа организация.Бриденстин отхвърли да заяви имената на компании, които имат интерес да ръководят МКС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР