НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната

...
НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната
Коментари Харесай

НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната

НАСА има намерение да оглави интернационална стратегия за проучване на Луната под егидата на Съединени американски щати, съобщи шефът на американското галактическо ведомство Джим Брайдънстайн пред телевизия "Фокс нюз ".

"Има единствено една страна, способна да образува интернационална коалиция, с цел да може човек още веднъж да стъпи на Луната, и това са Съединени американски щати ", съобщи Брайдънстайн.

Директорът на НАСА заяви, че на Космическия симпозиум в Колорадо Спрингс той се е срещнал с 20 ръководители на национални галактически ведомства по въпроса за завръщането на астронавти на Луната. Съединени американски щати ще играят водеща роля в това начинание.

Брайдънстайн напомни, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е сложил задачата пред НАСА освен да се завърне на Луната, само че и да се задържи там. За тази цел ще бъде употребявано интернационалното съдействие и присъединяване на частния бранш. На Луната са налични милиони тонове воден лед, който може да бъде употребен за поддържането на живота на нашия натурален сателит. Ледът може да се употребява и за приемането на въздух, както и в качеството на ракетно гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР