НАСА в сряда представи по време на пресконференция първи данни

...
НАСА в сряда представи по време на пресконференция първи данни
Коментари Харесай

Вода и въглерод в пробите на НАСА от астероида Бену

НАСА в сряда показа по време на конференция първи данни за пробите от метеорита Бену, оповестява " Ройтерс ". Стана ясно, че те съдържат вода и въглерод. Материалът е с тегло общо 250 грама. Виждат се прахуляк и почернели скални части. 

Техниците към момента са в развой на демонтиране на вътрешния резервоар, който остава неотворен и съдържа по-голямата част от пробите.

Припомняме, че през септември капсулата на НАСА с проби от " най-опасната известна канара в Слънчевата система " се приземи на Земята. Американската галактическа организация разтовари материалите от капсула, която падна в пустинята в щата Юта.

Пробите са взети от повърхността на метеорита Бену през 2020 година от галактическия транспортен съд Озирис-Рекс. НАСА желае да научи повече за галактическия обект,  нашата планета през идващите 300 години.
 Капсулата на НАСА с проби от метеорита Бену се приземи на Земята
Капсулата на НАСА с проби от метеорита Бену се приземи на Земята

Пробите са взети през 2020 г

Пробите евентуално ще обезпечат нова визия за образуването на Слънчевата система преди 4,6 милиарда години и ще дадат спомагателна информация за това по какъв начин е почнал животът в нашия свят.

Кацането на капсулата за връщане завърши седемгодишна взаимна задача на американската галактическа организация и университета в Аризона. Това беше едвам третата проба от метеорит и най-голямата, връщана в миналото на Земята за разбор, след две сходни задачи на японската галактическа организация, завършили през 2010 и 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР