НАСА се готви за изстрелването на серията космически апарати до

...
НАСА се готви за изстрелването на серията космически апарати до
Коментари Харесай

Апаратът Луси на НАСА ще посети осем астероида

НАСА се готви за изстрелването на серията галактически апарати до някои от най-привлекателните за астрономите галактически скали, оповестява Асошиейтед прес.

Роботизираният уред " Луси " ще се насочи този уикенд на 12-годишна задача до метеоритите към Юпитер - неразучените капсули на времето от зората на Слънчевата система. И тъкмо както звучи в песента на " Бийтълс " " Lucy in the Sky with Diamonds ", в небето с Луси ще има и диаманти - на един от научните принадлежности на борда.

НАСА възнамерява изстрелване в часовете преди изгрев в събота.

Около месец по-късно апаратът " Дарт " ще се насочи към двоен метеорит, по-близо до Земята. Мисията ще завърши със конфликт с луна на главния метеорит в опит за смяна на орбитата му - тест, който един ден би могъл да помогне за спасяването на Земята от удар на метеорит.

През лятото на идната година НАСА ще изпрати различен уред към метеорит от никел и желязо, който евентуално е бил ядро на тогавашна планета. Два други дребни прибора с размерите на куфар ще изследват още един двоен метеорит.

През 2023 година галактическа капсула ще се приземи в необитаем регион в щата Юта с първите проби от метеорита Бену, събрани предходната година от робота ОСИРИС-РЕКС.

" Всеки от метеоритите, които посещаваме, ни споделя история...нашата история, историята на Слънчевата система ", сподели ръководителят на научните задачи на НАСА Томас Зърбукен.

Няма по-добър метод да узнаем по какъв начин се е формирала Слънчевата система преди 4,6 милиарда години, счита Хал Левисън от Югозападния проучвателен институт в Болдър, Колорадо, теоретичен началник на задачата " Луси ". " Това са фосилите от образуването на планетите ".

Китай и Русия сплотяват старания за астероидна задача по-късно в сегашното десетилетие. И ОАЕ възнамеряват проучване на метеорит в околните години.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР