NASA реши да докаже на известен американски рапър, че Земята

...
NASA реши да докаже на известен американски рапър, че Земята
Коментари Харесай

NASA доказа на рапър, че Земята е кръгла

NASA реши да потвърди на прочут американски рапър, че Земята е кръгла.  Астронавтите се пробваха да убедят изпълнителя Боби Рей Симънс-младши, че планетата в действителност има форма на топка. Американският астронавт Тери Вертс, който е летял в космоса през 2010 и 2014 година, се опита да развее подозренията на рапъра. За задачата той разгласява в профила с в Туитър фотография на земята от космоса.

I can save BoB a lot of money- The Earth is round. I flew around it. https://t.co/F7qAovPEng @bobatl @BBCWorld
— Terry Virts (@AstroTerry) September 27, 2017

" Земята е кръгла. Летял съм към нея ", написа също той. В убеждаването присъединяване взе и астронавтът Баз Олдрин. През 1996 година той е направил 59 обиколки към Земята. " Също съм летял. Това се назовава орбита: завиващият път на небесен обект към звезда, планета или луна ", разяснява той.

Астронавтът Скот Кели разгласява видео, в което образно се вижда формата на Земята. Той също посъветва рапъра да не харчи пари, а да се заеме с щедрост.

Show you the curve? Here you go @bobatl! One full orbit around Earth. Maybe donate funds raised to #PuertoRicoRelief https://t.co/bhJSXfwYXL pic.twitter.com/rFAysS2clc
— Scott Kelly (@StationCDRKelly) September 27, 2017 Американският рапър започва по-рано акция за събиране на средства за закупуването и изстрелването на спътници. Изпълнителят има намерение да разбере каква тъкмо форма има нашата планета. Той разясни, че решението му е стимулирано от фотоси, на които на хоризонта на планетата липсват " извивките ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР