НАСА разреши на SpaceX да тества новата капсула за извеждане

...
НАСА разреши на SpaceX да тества новата капсула за извеждане
Коментари Харесай

НАСА разреши на SpaceX да тества новата капсула за астронавти

НАСА позволи на SpaceX да тества новата капсула за извеждане на астронавти в орбита, оповестява Space.com.

Първият тестови полет на капсулата Crew Dragon до Международната галактическа станция ще се организира на 2 март, задачата без астронавти е наричана Demo-1, оповестиха от НАСА и американската галактическа компания.

Те са достигнали до заключението след задълбочена оценка, известна като обзор на готовността за полети (FRR), която има за цел да подсигурява сигурността на Международната галактическа станция.

Първата капсула Crew Dragon ще бъде изстреляна с ракета Falcon 9 от Космическия център " Кенеди " на НАСА в Кейп Канаверал, Флорида. Изстрелването ще се състои на 2 март в 2:48 часа Източноамериканско време (07:48 часа по Гринуич). Като аварийни дати се показват 5, 8 и 9 март при положение на отсрочване.

SpaceX създава Crew Dragon от 2014 година Компанията подписа контракт с НАСА за 2,6 милиарда $. Агенцията подписа сходно съглашение и с компанията " Боинг ", която построява своя капсула, наречена CST-100 Starliner. Но договорът е за 4,2 милиарда $.

Целта е Съединени американски щати да възобновят изпращането на астронавти до Международната галактическа станция, откакто НАСА приключи програмата със совалки през 2011 година Сега Съединени американски щати напълно зависят от съветските ракети и капсули " Союз ". За едно място Щатите заплащат по 80 милиона $.

Crew Dragon е основана на роботизираната капсула за товари Dragon на SpaceX, която от 2012 година прави доставки на Международната галактическа станция, което се реализира с друго съглашение с НАСА.

Crew Dragon обаче има седем места, животоподдържаща система и тъч скрийн подпора за потребление от астронавтите. Капсулата също има 8 мотора SuperDraco при положение на спешна обстановка и отбягване на сериозен миг по време на полета.

Crew Dragon непосредствено се прикачва към Международната галактическа станция за разлика от Dragon, който е улавян от роботизирана ръка на орбиталната станция.

Ако всичко върви по проект и задачата Demo-1 бъде изпълнена, същата капсулата ще бъде изстреляна без екипаж на огромна височина за експериментиране на SuperDraco и анулация на полета. НАСА разгласи, че този тест е плануван за юни, само че изпълнителният шеф на SpaceX Илън Мъск означи, че може да се организира още през април.

Мисия Demo-2 ще закара двама астронавти на НАСА до Международната галактическа станция и ще ги върне на Земята. Изстрелването се възнамерява за юли.

Първият тест на CST-100 Starliner без екипаж до интернационалната станция ще се организира най-рано през април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР