НАСА предложи своята сателитна технология на Бразилия, за да помогне

...
НАСА предложи своята сателитна технология на Бразилия, за да помогне
Коментари Харесай

Сателитите на НАСА скоро ще помогнат за обезлесяването на Амазонската джунгла

НАСА предложи своята сателитна технология на Бразилия, с цел да помогне за наблюдението и предотвратяването на унищожаването на тропическите гори на Амазонка.

Това се споделя в отчет на Ройтерс, оповестен този вторник.

Администраторът на НАСА Бил Нелсън направи известието по време на скорошно пътешестване до Бразилия, където посети галактическата организация на страната – Националния институт за галактически проучвания (INPE) – в града Сао Жозе дос Кампос.

NISAR

На конференция в INPE Нелсън разказа нов спътник на НАСА, наименуван NISAR, който съгласно него ще бъде приключен до януари и ще може да снима изображения на всичко, което се случва в действително време в горите.

„ Той ще може да гледа през короните на джунглата, с цел да можем да забележим дали някой е изгорил тревите и храстите и дали пожарът стартира да се популяризира по огромните дървета “, споделя той, представен от „ Ройтерс “.

НАСА твърди, че новият спътник ще поддържа план, наименуван SERVIR Amazonia, който доставя учени с данни за науката за Земята. Това дава опция на специалистите да записват измененията в околната среда съвсем в действително време.

Проектът може да помогне на учените да предскажат климатични закани като обезлесяване и продоволствена неустановеност и да даде поддръжка на служащите при незабавни случаи по време на естествени бедствия.

Бразилската галактическа организация към този момент употребява спътници за събиране на данни за селскостопанските действия и околната среда, които започва в партньорство с Китай от 1999 година насам.

Страната разчита на сателитни изображения, с цел да следи Амазонка и да следи развиването ѝ, само че облаците в небето постоянно затрудняват спътниците да снимат ясни и навременни изображения. Нелсън сподели, че спътниците, които НАСА възнамерява да сложи в орбита при започване на идната година, ще се оправят с този проблем, като прибавят „ изключителна дарба да схващат какво се случва “ в тропическите гори.

Нелсън се срещна с президента Луис Инасио Лула да Силва в Бразилия, на който благодари след срещата „ за неговите непрекъснати старания да избави тропическите гори на Амазонка “.

Неизбежно опустошаване

Нелсън също показа обстоятелството, че когато е летял на борда на галактическата совалка Колумбия на НАСА през 1986 година, той е можел ясно да забележи унищожаването на тропическите гори по другите цветове, които е виждал от прозореца на своя галактически транспортен съд.

През декември 2020 година професор от Университета във Флорида предвижда, че огромната гора, постоянно описвана като белите дробове на Земята, ще бъде опустошена до 2064 година

Робърт Уокър, професор от Центъра за латиноамерикански проучвания на университета, сподели, че гората изчезне до 2064 година, в случай че не бъдат подхванати подобаващи дейности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР