НАСА покани ученици от САЩ да се включат в съревнование

...
НАСА покани ученици от САЩ да се включат в съревнование
Коментари Харесай

НАСА кани ученици да изберат името на следващия марсоход

НАСА предложения възпитаници от Съединени американски щати да се включат в състезание за избор на име на идващия й марсоход, който ще потегли на задача към Червената планета през юли 2020 година, написа в. " Дейли експрес ".

Досега НАСА е изпращала на Марс четири роувъра - " Соджърнър ", " Спирит ", " Опортюнити " и " Кюриосити ". Новият уред ще се причисли към " Кюриосити " - единствения към момента работещ марсоход.

В конкуренцията могат да се включат възпитаници от държавни, частни и домашни учебни заведения . Победителят ще получи правото да кръсти марсохода и ще бъде поканен да участва на изстрелването му от Кейп Канаверал във Флорида.

Надпреварата ще продължи до края на октомври, като крайният период за кандидатстване е 1 ноември. Участниците ще бъдат разграничени на три възрастови групи. Проявилите интерес възпитаници би трябвало да изпратят есе до 150 думи, в което изясняват за какво препоръчаното от тях име е най-хубавото за марсохода.



НАСА ще оцени всяко предложение съгласно неговата автентичност, значителност и адекватност. Ще бъдат взети поради и цялостната презентация и качеството на есето. " Съревнованието предлага чудесна опция на подрастващите да се включат в нашите задачи ", споделя шефът на НАСА Джим Брайдънстайн. -->

В конкуренцията ще бъдат определени 52-ма финалисти, представляващи своята възрастова и щат или американска територия.

Само трима финалисти от всяка група ще стигнат до последния кръг, в който обществеността ще може да гласоподава. Вотът ще продължи до януари 2020 година - седем месеца преди началото на задачата. Победителят и името на марсохода ще бъдат оповестени на 18 февруари 2020 - тъкмо една година преди предстоящото кацане на роувъра на Червената планета.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР