НАСА направи изключителен жест към всички земляни. Космическото ведомство на

...
НАСА направи изключителен жест към всички земляни. Космическото ведомство на
Коментари Харесай

Уникална възможност! Изпратете рисунката си на астероид

НАСА направи извънреден жест към всички земляни. Космическото ведомство на Съединени американски щати предложи на всеки, който желае, да даде свое предложение на изкуството, което ще бъде изпратено на метеорит.

Всички американци, както и жителите на всички други страни, могат да изпратят рисунки, картини, фотографии и скулпури. От НАСА подсигуряват, че те ще бъдат доставени на галактическия метеорит Бену.

Експредната доставка ще направи автоматизираният уред Озирис-Рекс. Всички, които желаят творбите им да летят в открития Космос, би трябвало да ги изпратят до 20 март посредством Инстаграм и Туитър. По-подробна информация може да бъде открита в уеб страницата на уредниците.

На борда на Озирис творбите ще бъдат записани на електронен притежател, в цифров вид. Мисията на апарата ще е да излезе в орбита към Слънцето, край която кръжи метеоритът, да го догони и да кацне на него.

Освен да остави земното завещание, устройството ще има за задача да вземе проба от почвата на повърхността на галактическото тяло. Това ще стане посредством особено инсталирана на него ръка-робот, оборудвана със особено пневматично устройство.

След като свърши работата си, Озирис би трябвало да се насочи на назад странствуване към Земята. Очаква се апаратът да се върне през 2021 година.

Астероидът Бену се дефинира като най-опасния за Земята, защото минава в най-голяма непосредственост до планетата ни. През 2182 година той ще се приближи на рисково близко разстояние до нас. Вероятността да ни удари, се пресмята на 1 към 4 000.

Името Бену не е инцидентно. Това е птицата, която съгласно египетската митология е сътворила всичко на Земята. Според легендата Бену е душата на египетския господ Ра. Озирис пък бил негов правоприемник.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР