Нарушителите на пътя вече ще могат да получават фишове и

...
Нарушителите на пътя вече ще могат да получават фишове и
Коментари Харесай

На вниманието на шофьорите: Получаваме фишове и актове по SMS или имейл

Нарушителите на пътя към този момент ще могат да получават фишове и актове по електронен път. Те ще бъдат известявани с SMS, имейл или известие по Вайбър за провиненията. 

Снимка: bTV

След като бъде известен, всеки жител може да влезе в посочения линк или в системата за несъмнено електронно връчване. Там може да се прегледа фиша или наказателното разпореждане, което към този момент се смята за връчено и при предпочитание, ще може да се заплати онлайн.

Дали обаче полевият тест отразява истината?

Как водачите одобряват новите правила и има ли към този момент глобени?

Марио утвърждава концепцията да получава SMS или имейл, в случай че е санкциониран. Сега той отива непринудено да ревизира дали има нарушавания на пътя. 

Снимка: bTV

„ Със сигурност би била по-полезна, за момента известяването е доста мъчно, тъй като би трябвало да идваме на място да си ревизираме “, споделя той.

Идеята е водачите извършители да заплащат по-висока такса за застраховката

Системата е пусната тестово още на 16 октомври. Само за две седмици към този момент са връчени над 5000 наказателни постановления, като огромна част от тях са платени.

Снимка: bTV


„ За месец октомври 2023 година броят на платените документи е над 11 милиона, което е с два милиона повече от същия месец предходната година “, показва вътрешният министър Калин Стоянов.

Текстовото известие или мейлът единствено ни осведоми, че имаме нарушаване.

16 водачи са хванати зад кормилото след използването на алкохол или опиати за 24 часа

„ Министерство на вътрешните работи работим това уведомление да се получава с минимално забавяне след осъществяване на нарушаването. Целта ни е надали не в действително време това нещо да случва, след осъществяване на нарушаването “, споделя Валентин Мундров, зам.-министър на електронното ръководство.

Снимка: bTV


Подробна информация и връчване на санкциите става след влизане в системата. За нея не се изисква регистрация, само че всеки може да си направи.

„ Сигурен метод е дотолкоз, че профилите на жителите, които имат регистрация в системата за електронно връчване са въз основата на електронен автограф или ПИК от Национален осигурителен институт или Национална агенция за приходите “, изяснява гл. инсп. Мария Ботева, отдел „ Пътна полиция “.

15 отнети транспортни средства поради приложимост на алкохол или опиати единствено в София

Нарушението може да бъде платено незабавно онлайн.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР