Нарушаване на инструкциите за безопасна работа е причина за инцидента

...
Нарушаване на инструкциите за безопасна работа е причина за инцидента
Коментари Харесай

Инцидентът в „Арсенал” станал заради нарушение на инструкциите за безопасна работа

Нарушаване на инструкциите за безвредна работа е причина за случая в цех "Арсенал " тази заран. Това заяви изпълнителният шеф на предприятието Николай Ибушев.
"Тази заран в цех 3 на „ Арсенал” при нарушение на инструкциите за безвредна работа умира един служащ, втори е тежко опърлен. В помещение, където има смесител, миксер за димна примес, а самият миксер би трябвало да се включи в пулта за ръководство, който е изнесен отвън помещението, при затворена врата, по неразбираеми за нас аргументи, двама служащи се озовават вътре с работещ миксер. В този миг случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря единия и тежко обгаря втория ", изясни Николай Ибушев по отношение на днешния случай.
"В инструкцията ясно и тъкмо е казано, че миксерът би трябвало да се включи при затворена врата, без да има в помещението хора. Какво са правили при работещ миксер вътре, сега има назначена комисия, която ще проверява в детайли очевидци, ще проверява в случай че има материални доказателства ", съобщи още той.
"Аз не мога да се наема с какво умозаключение ще има комисията ", акцентира Ибушев. "Едно ми е ясно - че още веднъж имаме нарушаване на инструкциите за безвредна работа. Както постоянно по този начин се получава, за жалост имаме подобен случай. Няма обгазяване. Спокойна е работата, хората си работят, няма никакви аргументи за безпокойствие на популацията ", разяснява още Ибушев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР