Народното събрание започнаха обсъждането на второ четене удължаването на сега

...
Народното събрание започнаха обсъждането на второ четене удължаването на сега
Коментари Харесай

Парламентът приключи работа за днес без да приеме повторното удължаване на бюджета

Народното събрание започнаха разискването на второ четене удължаването на в този момент настоящия закон за държавния бюджет. Поради приключване на пленарното време обаче ръководителят на Народно събрание Росен Желязков приключи съвещанието.

Удължаването на Бюджет 2022 е належащо до приемането на постоянен бюджет за актуалната година. Новото удължение би трябвало да е до 31 юли, когато би трябвало да бъде признат постоянния бюджет. Със законопроекта за удължение се обезпечава опция за заплащанията, заложени в останалите нормативни уредби, в в това число и за растеж на пенсиите от 1 юли. Предварителното очакване беше текстовете да са първа точка за съвещанието в четвъртък, само че защото финансовият министър Асен Василев на следващия ден и в петък ще бъде в Брюксел, беше решено работата по удължителния закон да стартира през днешния ден, с цел да може да участва и министърът. 

Днес депутатите започнаха да разискват няколко точки, измежду които беше минималния размер на главната заплата за най-ниската служба, планувана за заемане от държавен чиновник по член 68 от Закона за държавния чиновник да е в размер на 780 лева.

Освен това започнаха да разясняват еднократната помощ за възпитаници, записани във втори, трети и четвърти клас по член 10а от Закона за фамилни помощи за деца за образователната 2023/2024 година да е в размер на 300 лева.

По време на дебатите от Българска социалистическа партия подлагаха на критика, че те и ПП-ДБ са имали едно и също предложение, само че по някаква причина това предложение на Българска социалистическа партия не е било признато в бюджетна комисия през вчерашния ден, само че за сметка на това, предлагането на ПП-ДБ е било подкрепено.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР