Народното събрание започна пленарния ден с второ четене на Законопроект

...
Народното събрание започна пленарния ден с второ четене на Законопроект
Коментари Харесай

На живо: НС прие на второ четене изменения в Закона за лечебните заведения

Народното заседание стартира пленарния ден с второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения. Без диспути депутатите гласоподаваха препоръчаните промени. 

В началото на съвещанието Костадин Костадинов от " Взъраждане " прочете декларация от името на парламентарна група, в която осъди снощния случай в Охрид, при който беше пребит секретарят на българския културен клуб " Цар Борис Трети " в града. Той още веднъж повтори тезата на " Възраждане ", че Северна Македония няма място в Европейски Съюз след такива деяния и атакува ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България, които са вдигнали ветото за участието на западните ни съседи в Европейски Съюз.  

Втора точка в дневния ред е Законопроект за одобрение на Споразумението за придобиване и взаимно обслужване (BGR-USA-02) сред Министерството на защитата на Република България и Департамента по защитата на Съединените американски щати. 

Днес най-очакваното събитие в Народно събрание е лидерската среща за третия мандат. Очаква се на една маса да седната водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която провежда срещата, ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДПС Мустафа Карадайъ и Стефан Янев от " Български напредък ". От Политическа партия, Демократична България и " Възраждане " оповестиха, че няма да участват на срещата, а ГЕРБ обявиха, че ще отидат, само че няма да поддържат държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР